“Het allerliefste zou ik zoveel mogelijk onderweg zijn. En mijn eigen baas.”

“Het allerliefste zou ik zoveel mogelijk onderweg zijn. En mijn eigen baas.”

Olav Guerrero (27), IT support engineer en paaldanser

“Waar droom jij van?” Met deze vraag trekken fotograaf Greetje Van Buggenhout en journalist Thalisa Devos van mens tot mens. Het resultaat? Een reeks openhartige en rake portretten.
Olav oogst nogal wat blikken wanneer hij door de Gentse straten loopt. Omdat hij opvalt met zijn witte bontmantel, ronde bril, hoge hoed, lang zwart en zelf ontworpen doorschijnend hemd. En omdat ze van hem aflopen als water, die blikken. Olav is niet het schreeuwerige kijk-naar-mij type. Integendeel, babbelen is minder zijn ding. Liever exprimeert hij zichzelf op een andere manier. Via creatieve projecten, het organiseren van evenementen en dansen. En dat doet hij allemaal exact hoe hij dat wil. Het strookt perfect met zijn droom.

“Ik heb zo mogelijk elke richting in het middelbaar onderwijs geprobeerd.”

Olav groeide op in de buurt van Aalst. Waar hij vijftien jaar woonde. Samen met zijn ouders. Een Mexicaanse vader en een Nederlandse moeder. Olav weidt er liever niet over uit, maar door het gebrek aan een veilige omgeving in zijn kindertijd, worstelt hij al twintig jaar met een emotieregulatiestoornis. Een koepelterm voor mensen met borderline, bipolariteit en manische depressiviteit. “Het uit zich in zelfdestructief gedrag, een onduidelijk zelfbeeld en verlatingsangst. Momenteel leef ik van een ziekte-uitkering en volg ik therapie. Op school had ik ook moeilijkheden. Ik heb zo mogelijk elke richting in het middelbaar onderwijs geprobeerd. Van TSO, handel, industriële wetenschappen, audiovisuele vorming tot humane wetenschappen. Ik vond het niet leuk, kon er niet aarden.”

Het was vooral de mentaliteit die niet met zijn persoonlijkheid strookte. “Het zal er vol met bullebakken. Mensen die zich fel opstellen en daarom het meeste te zeggen hebben. Het was niet goed voor mijn zelfdiscipline.” Via middenjury haalde hij zijn diploma. Om ook in het hoger onderwijs van de ene in de andere richting te tuimelen. Van digital arts en entertainment, productontwerp tot Kunstwetenschappen. “Tevergeefs. Ik wilde wel, maar het lukte niet. Dus stapte ik naar de VDAB om een heel gerichte opleiding te volgen. Begrafenisondernemer of antiquair, slotenmaker of PC- en netwerktechnieker. Ik stelde mezelf honderd-en-een-vragen. Wat is tof? Waar kan ik geld mee verdienen? Wat is niet saai of repetitief, hoe vergelijkbaar kan alles zijn wat je doet?…”

“Hier in België ben je nooit alleen. Daar in de jungle –in de gietende regen- wél. Ik snak daarnaar.”

Het vat Olav zo’n beetje samen. Iemand die heel graag wil, maar wilskracht is niet altijd genoeg. Iemand die kiest voor extremen, maar dan op een rustige manier. Iemand die zoekt hoe mee te draaien in een maatschappij die niet altijd als de zijne aanvoelt. Vandaag heeft hij een soort van evenwicht gevonden, zegt hij. Door de liefde bij zijn Kim en dans. “Een mengeling van ballet, jazz, hedendaags, mijn eigen stijl en paaldans. Ik doe het heel graag. Wie weet ga ik daar ooit echt iets mee doen, nu doe ik het voor mezelf.”

Het duurt even, tot deze intrigerende man, tot de essentie van zijn droom komt. “Ik ben vier maand alleen gaan reizen in Vietnam. Op de moto, via een gehuurde auto en de trein. Altijd onderweg. Wat een speciale ervaring. Hier in België ben je nooit alleen. Daar in de jungle –in de gietende regen- wél. Ik snak daarnaar. Het allerliefste zou ik zoveel mogelijk onderweg zijn. En mijn eigen baas. Doen wat ik wil en kan om op zelfstandige basis te kunnen overleven. Ik denk dat ik zo het beste zal aarden.”

The Dreamers is een online interview- en fotomagazine over mensen en hun dromen, opgericht door fotograaf Greetje Van Buggenhout en journalist Thalisa Devos. Met inspirerende, persoonlijke verhalen en analoog gemaakte foto’s van mensen over de hele wereld en van diverse creatieve en culturele achtergronden. Met één rode draad: hun droom. Over een betere wereld, kunnen vliegen, omgaan met kwetsbaarheid, de kunsten of louter over zichzelf te kunnen zijn. Volg hen op Facebook & Instagram

Plaats zelf een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zonder jou geen Charlie!

Kom bij de leukste club van het internet en krijg: 2 bookzines per jaar, Charlie goodies en toegang tot alle online artikels.

En het allerbelangrijkste: de wetenschap dat je bijdraagt aan een stem die nodig is!

Nu of nooit

Zonder jouw steun, stopt Charlie!

Hey daar, leuk dat je Charlie leest! Maar wist je dat slechts 1,3% van onze lezers lid is van Charlie en zo ons magazine financieel ondersteunt? Daarmee redden we het niet. Daarom starten we een fundraising om € 100.000 op te halen.Het is nu of nooit voor Charlie.

Riep jij al eens ‘fuck yeah’ bij het lezen van onze stukken? Wil je dat Charlie blijft bestaan? Open dan je hart en je portefeuille. Doe een gift, neem een jaarabonnement of geef er één cadeau!

Alleen met jouw steun kunnen we Charlie blijven maken. We keep it real. Als wij het niet meer doen, wie dan wel?

 • Jaarabonnement

  50

  • 2 bookzines per jaar
  • 1 jaar toegang tot alle online artikelen

  Ik neem een abonnement! Ik doe er een cadeau!

 • Ik steun Charlie

  • En draag bij aan een stem die nodig is!

  Verkrijgbaar!

 • Online abonnement

  25

  • 1 jaar toegang tot alle online artikelen

  Ik neem een online abonnement!

Wil je meer doen?

Ben of ken je een bedrijf of organisatie die gelooft in onze missie en een grotere gift of sponsoring wil doen? Iemand die bereid is om te investeren in kwaliteitsvolle journalistiek en jong vrouwelijk talent? Kijk hier welke opties er zijn en neem contact met ons op.

Hoe kan ik helpen?

Colofon

 • Hoofdredactie Jozefien Daelemans
 • Chef redactie Selma Franssen
 • Marketing & partnerships Sophie Docx
 • Art Direction & fotografie Sarah van Looy Carmen de Vos Sandra Mermans
 • Design & code Birdseye design
Adres Redactie

LDV United
t.a.v. Charlie Magazine
Rijnkaai 100
2000 Antwerpen