Vervolgverhaal

Swaane ontdekt de hippie in zichzelf

On est parti: deel 5

Swaane ontdekt de hippie in zichzelf

Swaane ruilde haar hectische leven in Antwerpen in voor een zoektocht door Frankrijk in een kleine caravan, samen met haar man en drie kinderen. Op Charlie vertelt ze regelmatig een stukje van haar verhaal. In het vorige hoofdstuk lees je hoe ze een B&B kopen en de banken net voor hun vertrek de lening afzeggen. Noodgedwongen schakelen ze over op Plan B: een kleine caravan.

Er ontrolt zich een lange periode van tijdsloosheid. Elke dag hoeft er niets en kan er van alles. Een hectisch en stressvol levensritme valt volledig stil. In den beginne is dat met momenten ook echt afkicken. Dwangmatig beginnen zoeken naar die tweede gsm die er helemaal niet meer is. ‘s Ochtends wakker schieten omdat je denkt te laat te komen op school. Lijstjes die enkel nog bestaan uit een paar boodschappen die moeten gedaan worden. Geen agenda’s meer.

Elke dag opnieuw beslis je om nog te blijven op dat ene plekje of weer verder te trekken. En waarheen ligt al helemaal niet vast. Kronkelend doorkruisen wij Frankrijk op zoek naar die ene plek waar ons hart ‘boem!’ zal zeggen.

Nooit gedacht dat die in mij zat maar: ik ontdek de hippie in mezelf.

En je wordt een krak in dingen loslaten. Ontbijten wordt brunchen want we gaan pas op zoek naar vers brood als de caravan vol knorrende maagjes ligt. En wat is ‘op tijd gaan slapen’ als de zonsondergang ‘s avonds laat telkens zo mooi is? En wat maakt die vlek op die broek nu uit als je toch geen wasmachine hebt? En ‘who cares’ als je ‘s morgens met een ontplofte hairdo plast in een emmertje naast de caravan als de campings zo goed als leeg zijn buiten het hoogseizoen?

En nooit gedacht dat die in mij zat maar zoals een vriendin het zo mooi verwoordde: ‘ik ontdek de hippie in mezelf’. Ik bemerk dat de natuur een ongelooflijk effect op mezelf en de kinderen heeft. Nu ik elke dag in het groen leef, verschiet ik van de kracht die moeder aarde in zich draagt. Bij mensen op bezoek luister ik gefascineerd naar de verhalen over moestuinen. Over de mislukkingen en de grote succesverhalen. Moestuinen zijn als visitekaartjes. ‘Toon me je moestuin en ik zal zeggen wie je bent’. Ik geraak ontroerd door de kracht van al die kleine zaadjes. Ik kijk vol bewondering naar boeren en ambachtslieden. Een totaal nieuwe wereld gaat voor mij open.

En we denken steeds meer ‘uit de box’: we hoeven helemaal geen B&B of een restaurant op te starten. We zouden maar zot zijn om ons terug in zo’n stressvol leven te smijten. Het gevoel dat alles kan, dat je in één leven echt opnieuw kan beginnen, is bevrijdend en beangstigend. Soms denk je: ‘ik kan echt worden en doen wat ik wil’. Op andere momenten overvalt je de vraag: ‘maar wat wil ik dan doen?’ En hierover mijmer je met een glaasje witte wijn aan de lippen terwijl je voeten in één of ander riviertje bengelen en de zon op het water danst. Wat vermoeiend allemaal, zucht…

Swaane5k

Schrijf je reactie

  Drie jaar geleden runde Swaane twee horecazaken en leefde met haar man en drie kinderen een hectisch leven in Antwerpen. Totdat ze besloten alles achter te laten en te vertrekken. In een kleine caravan op zoek naar een nieuwe stek in Frankrijk.

  Lees verder in Mensen

  Zonder jou geen Charlie!

  Kom bij de leukste club van het internet en krijg:

  • 2 bookzines per jaar, Charlie goodies en toegang tot alle online artikels.
  • En het allerbelangrijkste: de wetenschap dat je bijdraagt aan een stem die nodig is!

  Ik word lid!

  50
  Vrienden van Charlie

  Ook Charlie friend worden? Stuur een mail voor info naar sophie@charliemag.be

  Colofon

  • Hoofdredactie Jozefien Daelemans
  • Chef redactie Selma Franssen
  • Marketing & partnerships Sophie Docx
  • Art Direction & fotografie Sarah van Looy Carmen de Vos Sandra Mermans
  • Design & code Birdseye design
  Adres Redactie

  Toko Space t.a.v. Charlie Magazine
  Statiestraat 139
  2600 Antwerpen