“Soms bleven we nachtenlang wakker om met elkaar te praten”

Shawnda verhuisde van Amerika naar België voor de liefde

Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar soms is het verhaal achter de foto zó bijzonder dat het wel verteld moet worden. Fotografe Sarah richt haar lens op de verhalen van de mensen die ze tegenkomt. Zo sprak ze met Stéphanie en haar kersverse bruid, de Amerikaanse Shawnda. Zij vonden elkaar heel toevallig op Tinder. Met hun romantisch verhaal tillen ze de term meant to be naar een heel nieuw niveau.

Stéphanie: “Ik was onderweg naar huis na een maand reizen in Mexico. Op de luchthaven van Washington DC zat ik in de transitzone te wachten op mijn vlucht en uit verveling opende ik Tinder. Ik verwachtte niet meteen een match te vinden, maar wou gewoon de tijd verdrijven. Na elk profiel naar links te swipen, kwam ik terecht op het profiel van Shawnda. Ik was meteen onder de indruk: haar lach, haar ogen,… Zonder erbij na te denken swipete ik naar rechts. Daarna sloot ik Tinder af en stapte ik het vliegtuig op.”

Shawnda: “Ik zat op dat moment in Charlottesville, Virginia en toen ik Tinder opende zag ik het profiel van Stéphanie. Ik swipete – uiteraard! – naar rechts en zag dat het een match was. Pas enkele dagen later merkte ik op dat de afstand tussen ons 6.415 km was.”

Stéphanie: “Ondanks de Atlantische Oceaan tussen ons in begonnen we toch met elkaar te praten. Eerst een voorzichtige ‘Hi’ via Tinder, en al gauw waren we uren met elkaar aan het praten via Facebook Messenger. Daar verstuurden we ook ons eerste spraakbericht en hoorden we elkaars stem voor de eerste keer. Dat vond ik best spannend, de eerste keer de stem horen van de vrouw waarvoor je al zulke sterke gevoelens hebt.”

DSC_5

Shawnda: “We werden stilletjes aan verliefd op elkaar, en door het uurverschil bleven we soms nachtenlang wakker om met elkaar te praten of gewoon naar elkaar te kijken. En dat allemaal in de eerste maand na onze match. We belden meestal via Facetime, en voor ons eerste Facetime-gesprekje mét beeld was ik heel zenuwachtig, maar wel op een goeie manier.”

Stéphanie: “Toen was het tijd om elkaar in levende lijve te ontmoeten, dus vloog ik naar Virginia om samen met Shawnda en haar familie Thanksgiving te vieren. Sindsdien gingen we een hele tijd heen en weer tussen België en de VS om elkaar te zien. Shawnda kwam een maand naar België, daarna ging ik een maand naar Virginia en dan weer andersom. Soms bleef Shawnda wat langer, maar soms konden we ook een hele periode niet bij elkaar zijn. Dat hielden we in totaal toch een jaar en twee maanden vol.”

Shawnda: “Het was een vermoeiende tijd. Ik was hier telkens maar tijdelijk en ik wist nooit zeker of mijn visum wel verlengd zou worden. Daarom besloten we samen dat ik in België zou blijven. Ik mis mijn familie wel, maar op belangrijke familiemomenten zoals feestdagen gaan we hen bezoeken in Virginia.”

Stéphanie: “Op 29 februari 2016 zijn we getrouwd in het Stadhuis van Antwerpen. In onze trouwringen staat 39°10’31”N 076°40’06”W gegraveerd: de coördinaten van de luchthaven van Baltimore-Washington. Daar ontmoetten we elkaar voor de eerste keer in het echt.”

Shawnda: “Ik ben hier meteen begonnen aan een taalcursus Nederlands. Nu kan ik al enkele woordjes en zinnetjes zeggen, bijvoorbeeld: ‘Mijn favoriete koffiekoek is een pecannotenkoek’. Ik heb ook net 86% gehaald op de eerste cursus en begin nu aan niveau 2.”

Stéphanie: “Wat de toekomst betreft beginnen we nu te voelen dat we graag samen een gezinnetje willen stichten. Het is pas sinds kort dat we ons geen zorgen meer hoeven te maken over het feit of we al dan niet bij elkaar kunnen blijven. Shawnda zal binnenkort ook aan het werk gaan als massagetherapeute in een groepspraktijk. En we hebben alvast onze vlucht naar Virginia geboekt voor het huwelijk van mijn schoonbroer Justin in oktober.”

Shawnda:I’m very excited for what the future may hold!”

DSC_2

Kaartjes met felicitaties voor het huwelijk

DSC_3

Koffiekop die Stéphanie kreeg van Shawnda

DSC_4

Het bureau waar Stephanie uren heeft doorgebracht, pratend met Shawnda

DSC_6

Shawnda aan haar vaste studeer plek

DSC_7

Benamingen van eten en drinken leren

DSC_8

Stephanie maakt eten klaar terwijl Shawnda toekijkt

DSC_9

Stéphanie en Shawnda samen met hun hond Oli

Tekst & foto’s: Sarah Van Looy
3 reacties
 • Serge says:

  Een mooi verhaal met een happy end! Tot voor kort zat ik ook op Tinder, nadat ik vorige zomer in een krant enkele getuigenissen had gelezen met een goede afloop. Onlangs heb ik mijn account verwijderd, na bijna negen maanden zonder enige match. Nieuwe mensen leren kennen en mijn sociaal netwerk uitbouwen , was me om welke reden dan ook blijkbaar niet gegund. Erg jammer.

 • myriam says:

  prachtig verhaal, bedankt!

Plaats zelf een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zonder jou geen Charlie!

Kom bij de leukste club van het internet en krijg: 2 bookzines per jaar, Charlie goodies en toegang tot alle online artikels.

En het allerbelangrijkste: de wetenschap dat je bijdraagt aan een stem die nodig is!

Nu of nooit

Zonder jouw steun, stopt Charlie!

Hey daar, leuk dat je Charlie leest! Maar wist je dat slechts 1,3% van onze lezers lid is van Charlie en zo ons magazine financieel ondersteunt? Daarmee redden we het niet. Daarom starten we een fundraising om € 100.000 op te halen.Het is nu of nooit voor Charlie.

Riep jij al eens ‘fuck yeah’ bij het lezen van onze stukken? Wil je dat Charlie blijft bestaan? Open dan je hart en je portefeuille. Doe een gift, neem een jaarabonnement of geef er één cadeau!

Alleen met jouw steun kunnen we Charlie blijven maken. We keep it real. Als wij het niet meer doen, wie dan wel?

 • Jaarabonnement

  50

  • 2 bookzines per jaar
  • 1 jaar toegang tot alle online artikelen

  Ik neem een abonnement! Ik doe er een cadeau!

 • Ik steun Charlie

  • En draag bij aan een stem die nodig is!

  Verkrijgbaar!

 • Online abonnement

  25

  • 1 jaar toegang tot alle online artikelen

  Ik neem een online abonnement!

Wil je meer doen?

Ben of ken je een bedrijf of organisatie die gelooft in onze missie en een grotere gift of sponsoring wil doen? Iemand die bereid is om te investeren in kwaliteitsvolle journalistiek en jong vrouwelijk talent? Kijk hier welke opties er zijn en neem contact met ons op.

Hoe kan ik helpen?

Colofon

 • Hoofdredactie Jozefien Daelemans
 • Chef redactie Selma Franssen
 • Marketing & partnerships Sophie Docx
 • Art Direction & fotografie Sarah van Looy Carmen de Vos Sandra Mermans
 • Design & code Birdseye design
Adres Redactie

LDV United
t.a.v. Charlie Magazine
Rijnkaai 100
2000 Antwerpen