Portret

Charlie at TEDxWomen Flanders

Charlie at TEDxWomen Flanders

Op 29 mei ging voor het tweede jaar op rij de TEDxWomen Flanders door in het prachtige Huis Happaert in Antwerpen. Naast een lekker wijntje en een erotische kamer, was er ook tijd voor interessante uitwisselingen en inspirerende sprekers. Charlie speelde er vliegende reporter en maakte een paar portretten. Met Momentum als thema werd het een avond vol positieve energie, wilde plannen en gepassioneerde gesprekken. Emilie vroeg aan enkele stralende gezichten wat hen van deze avond zal bijblijven.

 

melissa

Melissa, 26, journaliste bij P-Magazine.

“Vrouwen gaan voor world domination. En dat gaat nog lukken ook.

 

ellen

Ellen, “36. Of wacht: 37. Denk ik.”, manusje van alles voor een ondernemer

“Ik word gelukkig van de inspirerende, positieve energie die hier hangt. En ik word er vooral ook gelukkig van dat vrouwen aangemoedigd worden om voorbij de stereotypen te denken en te durven doen waar ze gelukkig van worden.”

 

Sigal

Sigal , “43, denk ik”, onderneemster

“Wat vanavond vaak terugkwam was de overtuiging dat alles kan, als je maar écht wil. Dat heb ik ook mijn kinderen meegegeven: zeg nooit dat je iets niet kan, als je écht wil, dan zal je dat lukken ook.”

 

mieke

Mieke, 41, volgende week 42 (“Word ik dan gephotoshopt? – “Nee! Wij zijn Charlie!”), wereldwijd verantwoordelijke in een consulting business.

Ik kom recht van de luchthaven en wilde eigenlijk naar huis maar dacht uiteindelijk, ik ga tòch. Want te vaak is het alleen maar werken dat de klok slaat, terwijl dit dingen zijn die ik ook heel graag doe.”

 

cathy

Cathy, 44, leerkracht lichamelijke opvoeding

Wat mij vooral opviel is dat er hard werd gelachen door en met alle vrouwen hier, terwijl de paar mannen die erbij waren eigenlijk vooral serieus bleven…”

 

catheline

Catheline, 29, kinder- en jongerenpsycholoog

Wat mij bijblijft is: pak het momentum, ga ervoor, doe het nu, anders is het te laat. Wat ik nu ga doen om het moment te grijpen? Ik dacht aan sushi eten.”

 

ann-sophie

Anne-Sophie, 30. “Ik ben fysiotherapeut. Alleja, kinesist. En ik ben ook trainer. En coach. En eigenlijk nog vanalles.”

Ik heb veel gevoeld, maar ik kan het niet verwoorden.

 

sofie

Sofie, 41, auteur van ‘Sofie rolt door het leven’, oprichtster van vzw Krijtlijn en vanaf midden augustus ook kindercoach

Ik hoorde hier wat ik al lang wist, maar wat nog eens benoemd moest worden: dat je alles uit het leven moet halen. Iets wat ik al wel heel erg probeer te doen, maar toch inspireert het, ook om te horen dat ik daar niet alleen in ben.”

 

Sara

Sara, 34, programmeur, fotografe, ontwerpster, webdeveloper

Ik ben eigenlijk een programmeur maar ik besloot niet zo lang geleden om tòch mijn hart te volgen en de sprong naar mijn droom te wagen: ik heb me omgeschoold tot fotografe, grafisch ontwerpster en webdeveloper. Qua momentum kan dat wel tellen.”

 

Laura

Laura, 36, redactrice voor Libelle

Je mag je doel niet uit het oog verliezen. Actie ondernemen en niet blijven hangen in situaties waarvan je weet dat ze uitzichtloos zijn. Ik denk dat ik daar al vrij goed mee bezig ben, maar nog niet helemaal zoals het moet. Dus dit is even een goede ‘note to self’.”

Schrijf je reactie

Emilie Plouvier wordt gedreven door een haast aandoenlijke liefde voor en zoektocht naar: harmonie. Haar verschillende pogingen om die te vinden vertalen zich in haar teksten, muziek en documentaires, en zelfs tot in haar keuken, waar ze gepassioneerd goochelt met smaken, geuren en kleuren. Omdat ze geen enkel zintuig ooit zou kunnen discrimineren. Kijk mee in haar pan op www.atelierplouvier.be

Lees verder in Mensen

Colofon

Adres Redactie

Toko Space t.a.v. Charlie Magazine
Statiestraat 139
2600 Antwerpen