Privacy

Hoe gaan wij om met jouw gegevens?

Charlie Magzine wil zorg dragen voor jouw gegevens en je privacy en we doen dat in overeenstemming met de bepalingen van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) 2016/679 van 27 april 2016 betreffende de bescherming van natuurlijke personen in verband met de verwerking van persoonsgegevens en betreffende het vrije verkeer van die gegevens.

Wie zijn wij?

Charlie Magazine is een uitgave van

Team Cindy bvba
Sint-Augustinuslaan 33
2610 Wilrijk
BE 0661.860.395

Je kan ons altijd bereiken voor vragen of opmerkingen op admin@charliemag.be

Wat weten we over jouw en waarom?

Je Charlie profiel

Als je je registreert op charliemag.be houden we je gebruikersnaam en je e-mailadres bij; that’s it! Daarmee kan je inloggen, artikels lezen en een kijkje nemen op je eigen profielpagina en die van andere geregistreerde Charlie’s. Je kan er zelf vrienden maken!

Je winkel profiel (account)

Als je Charlie lid wordt (nice!) of je koopt iets anders in onze Charlie shop, dan moeten we wat meer van je weten; je voor- en achternaam, eventuele bedrijfsnaam en je volledige adres (straat + nr., plaats, postcode en land) en optioneel je telefoonnummer. Die hebben we natuurlijk nodig om je producten, magazines en goodies op te sturen. Maar wees gerust: we geven deze gegevens niet door aan derde partijen en bewaren ze achter slot en grendel in onze beveiligde database. Bij het aankopen van producten via onze shop, wordt er automatisch ook een Charlie profiel voor je aangemaakt, daarom wordt er ook meteen om een wachtwoord gevraagd.

Je kan steeds inloggen op Charliemag.be (via het zij-menu) en naar je account- en profielpagina gaan om je gegevens aan te passen en – als je dat wil – je profiel te verwijderen. Lukt dat niet meteen, stuur een mail naar admin@charliemag.be en wij doen het voor je!

Charlie Nieuwsbrief

Blijf je graag op de hoogte van onze nieuwste artikels en Charlie events, dan kan je je inschrijven voor onze maandelijkse nieuwsbrief. We vragen daarvoor enkel je e-mailadres en dat gebruiken we dan weer enkel om die nieuwsbrief in je inbox te doen belanden – je e-mailadres wordt met andere woorden niet aan derde partijen doorgegeven, enkel aan Campaign Monitor – de applicatie waarmee we je nieuwsbrief versturen. Die houdt automatisch ook bij welke mails we je sturen en of je al dan niet op een link klikt in een nieuwsbrief.

Ben je onze mails beu en wil je je uitschrijven? Dat kan steeds via de uitschrijflink die onderaan elke nieuwsbrief staat of stuur een mailtje naar admin@charliemag.be.

Cookies en Tracking

We maken op Charliemag.be gebruik van cookies; we doen dat vnl. om je surf-ervaring te verbeteren, om onze webshop netjes te laten lopen en om je te kunnen laten inloggen én om je leden-artikels te laten lezen als je een Charlie jaar- of online abonnement hebt. Daarnaast doen we ook aan zgn. tracking – om je surfgedrag op Charlie bij te houden; zo we weten welke pagina’s je bekijkt en hoelang je bezoekjes op Charliemag.be duren; we doen dat niet voor de lol, maar om te kijken waar onze lezers zich voor interesseren (en waarvoor niet). Die tracking gaat via de Google Tag manager die gegevens verzamelt voor onze Google Analytics.

Verder worden er ook tracking gegevens bijgehouden via WordPress Stats (standaard bezoekgegevens), New Relic (hoe houdt bij of onze site lekker loopt), DoubleClick (dat is om onze pagina’s op te nemen in de Google search), Twitter en Twitter syndication (voor embedded tweets in onze artikels) en als laatste Gravatar die bijhoudt of je een gravatar profiel hebt (dat is de avatar-afbeelding die je bij je Charlie profiel kan instellen).

Je rechten

Als gebruiker van onze site heb je ook een aantal rechten met betrekking op je persoonsgegevens. Wil je van één of meer van die rechten gebruik maken? Stuur dan een mailtje naar admin@charliemag.be. We proberen je dan steeds zo snel mogelijk te helpen.

  • Recht op inzage en rechtzetting/rectificatie: je beschikt over het recht om alle persoonlijke gegevens die we van jou verzamelen in te kijken. Eventueel onjuiste of onvolledige gegevens kan je laten wijzigen of verwijderen.
  • Recht om te worden vergeten (wissingsrecht): een bezoeker heeft altijd het recht om zijn gegevens te laten verwijderen uit onze databanken tenzij deze gegevens nodig zijn voor de uitvoering van een contract of het naleven van een wettelijke verplichting
  • Recht om klacht in te dienen: indien je van mening bent dat we jouw gegevens onrechtmatig verwerkt hebben, heb je het recht een klacht in te dienen bij de Privacycommissie (Gegevensbeschermingsautoriteit).
  • Recht om toestemming in te trekken: elke gebruiker of bezoeker waarvan er persoonsgegevens verzameld worden, heeft het recht om op elk moment zijn toestemming in te trekken wanneer hij of zij in het verleden zijn of haar toestemming heeft gegeven om deze persoonsgegevens te verwerken.
  • Recht op bezwaar: je hebt steeds het recht bezwaar te maken tegen verwerking van je persoonsgegevens als dit gebeurt zonder je toestemming en de verwerking niet op een andere basis moet gebeuren zoals de uitvoering van een contract of naleving van een wettelijke basis.
  • Recht op beperking van de verwerking: je beschikt over het recht om de verwerking van jouw persoonsgegevens (tijdelijk) stop te zetten.
  • Recht op overdraagbaarheid van gegevens

Als er zaken wijzigen aan het privacybeleid houden we je daarvan graag op de hoogte, ofwel via deze pagina, eventueel via een mailtje. Heb je zelf nog vragen of opmerkingen, stuur dan een mailtje naar admin@charliemag.be.

Ga wild
en word lid!

Charlie gaat op zoek naar het beest in zichzelf in een najaarsnummer met als thema ‘Wild van Hart’. Om dit te vieren, doen we een wilde actie:

De 300 snelste surfers krijgen deze week een jaarabonnement aan €30 ipv €50.

Ga snel naar de webshop en koop dat abonnement!

Colofon

  • Hoofdredactie Jozefien Daelemans
  • Chef redactie Selma Franssen
  • Marketing & partnerships Sophie Docx
  • Art Direction & fotografie Sarah van Looy Carmen de Vos Sandra Mermans
  • Design & code Birdseye design
Adres Redactie

LDV United
t.a.v. Charlie Magazine
Rijnkaai 100
2000 Antwerpen