Update

Update 5: you saved Charlie!

Update 5: you saved Charlie!

Op 16 januari lanceerden we een grote fundraising. In een maand tijd wilden we 100.000 euro ophalen om het voortbestaan van ons magazine te garanderen. Eén dag voor de deadline hebben we ontzettend goed nieuws!

Met nog slechts enkele dagen te gaan, en 75.000 euro op de teller, leek ons einddoel van 100.000 euro aan het begin van de week nog veraf. Maar deze week kwam alles in een stroomversnelling. Onze lezers deden een laatste eindspurt via abonnementen en giften. De mensen van creative agency Happiness schonken ons een gulle bijdrage die ons extra happy maakte. Vrouwenvereniging KVLV en Viva SVV sloten een fijne samenwerking af voor 2019 en maakten zo ons fundraisingbalkje weer wat voller. Ook Atlas Copco gaf een duw in de rug met een samenwerking rond vrouwen in tech en ingenieursfuncties. En dankzij een laatste grote sponsoring overschreden we de kaap van 100.000 euro!

“We konden van dag één rekenen op meer dan duizend fans en lezers. Niet enkel voor morele steun, maar ook voor de nodige fondsen.”

We kunnen amper uitdrukken hoe blij we zijn. De voorbije weken werden we overspoeld door ongeruste, maar vooral bemoedigende berichten. Dat ons magazine niet verloren mocht gaan, daarvan waren we zelf uiteraard al overtuigd. Maar dat er zo veel lezers, collega’s, organisaties en bedrijven onze missie een warm hart toedragen, heeft ons echt geraakt en gesterkt in onze overtuiging dat onze stem nodig is.

Hoofdredactrice Jozefien Daelemans is opgelucht. “Een maand lang campagne voeren zorgt voor slapeloze nachten en een rollercoaster van emoties. Gaan we het halen? Zijn we niet gek? Je stelt je als ondernemer ook kwetsbaar op en dat is in tijden van online haatcomments en zure reacties niet vanzelfsprekend. Je zegt letterlijk: ‘Wij kunnen dit niet alleen en hebben hulp nodig’. Zonder te weten wat de reactie van de omgeving zal zijn, ga je ervoor, samen met je team. Gelukkig konden we vanaf dag één rekenen op meer dan duizend fans en lezers. Niet enkel voor morele steun, maar ook voor de nodige fondsen.”

Met het opgehaalde bedrag zijn we zeker dat we Charlie Magazine kunnen blijven maken. Jozefien: “Ik ben ontzettend blij dat we onze missie kunnen verderzetten. Ik ben ervan overtuigd dat de verhalen die we elke dag lezen en de beelden die we zien, ontzettend veel impact hebben op hoe we naar onszelf en de wereld kijken. Met Charlie trekken we volop de kaart van realistische rolmodellen en ongefilterde beelden.”

“Zonder jullie, geen Charlie. Dat hebben jullie nog maar eens bewezen!”

“Met de fondsen die we hebben opgehaald, willen we blijven investeren in jong, vrouwelijk talent en in stemmen die onvoldoende gehoord worden in de klassieke media. Want dat is nodig. Zoals schrijfster Chimamanda Ngozi Adichie zegt: “Dit is een tijd voor nieuwe verhalenvertellers. Het is belangrijk dat we een grote diversiteit aan stemmen hebben – niet omdat we politiek correct willen zijn, maar omdat we accuraat willen zijn. We kunnen de wereld niet begrijpen als we blijven doen alsof een kleine fractie van de wereld representatief is voor het geheel.”

Vrijdagnamiddag maken we het finale bedrag bekend en vertellen we jullie wat onze concrete plannen zijn voor 2019. Intussen willen we iedereen die heeft bijgedragen aan onze fundraising uit de grond van ons hart bedanken. En natuurlijk ook de mensen die ons de voorbije jaren hebben geholpen. Met very special thanks to LDV United die ons steun en onderdak heeft verleend.

Zonder jullie, geen Charlie. Dat hebben jullie nog maar eens bewezen!

#yousavedcharlie
#happygalentinesday

Schrijf je reactie

1 reactie
Lees verder in Support

Colofon

Adres Redactie

Toko Space t.a.v. Charlie Magazine
Statiestraat 139
2600 Antwerpen