Beeldreeks

“Minder praten, meer tomaten!” De beste bordjes van de klimaatmars

“Minder praten, meer tomaten!” De beste bordjes van de klimaatmars

Een nieuwe week, een nieuw klimaatprotest. De Belgische tak van burgerbeweging Rise for Climate organiseerde op zondag 27 januari opnieuw een mars voor het klimaat. Met 76.000 geïnteresseerden waren ze op Facebook, in realiteit trotseerden volgens de laatste tellingen maar liefst 85.000 mensen de koude en regen. Om 13u werd er verzameld aan het Noordstation in Brussel om daarna door te trekken naar het Luxemburgplein aan het Europees Parlement. Redactrice Sara was erbij en spotte de beste slogans.

De klimaatspijbelaars van vorige week donderdag joelden om Belgische politici op hun verantwoordelijkheden te wijzen inzake klimaatbeleid. Het doel van de mars van zondag was gericht aan de Belgische staat én de Europese Raad van staatshoofden en regeringsleiders, die in maart bijeenkomen. De manifestanten willen dat de akkoorden van Parijs gerespecteerd worden en vragen de Europese Raad om aan te sluiten bij de doelstellingen van het Intergovernmental Panel on Climate Change, om de uitstoot van broeikasgassen tegen 2030 met 65% te verminderen.

Naast volwassenen, waren ook veel kinderen en jongeren aanwezig. Ja, die spijbelaars die volgens sommigen ‘alleen maar wilden protesteren op een schooldag’. Dat ze hier op zondag stonden, bewijst nog maar eens dat het klimaat een zaak van iedereen is.  Een deel van de Charlie-redactie stapte ook mee en redactrice Sara fotografeerde de leukste protstesborden.

Schrijf je reactie

Lees verder in Wereld

Colofon

Adres Redactie

Toko Space t.a.v. Charlie Magazine
Statiestraat 139
2600 Antwerpen