oproep

Een documentaire over koning Filip: hoe begin je daaraan?

Een documentaire over koning Filip: hoe begin je daaraan?

Marie De Hert en Ellen Pollard van Poolhert Productions are on a mission. Zij willen een documentairefilm maken over het leven van onze koning. Hoe pak je zoiets aan? Door het hem gewoon te vragen, in een videoboodschap.

.

Ruim een jaar geleden lanceerden Marie en Ellen hun eerste videoboodschap aan koning Filip. Die werd massaal gedeeld en verspreid. “Het begon een beetje als een grap”, geeft Marie toe, “maar hoe langer we erover nadachten, hoe serieuzer het werd. Het zou een unicum zijn om de koning te kunnen volgen en zijn leven in beeld te brengen. Zoiets is nog nooit gebeurd.”

“We zijn oprecht nieuwsgierig naar wie onze koning nu echt is.”

Dat het een moeilijke, zo niet onmogelijke, missie wordt, dat beseffen Marie en Ellen ook. “We weten dat het een absurd idee is aan onze koning te vragen om zich bloot te geven. Maar wij zijn er oprecht van overtuigd dat onze koning een baken van eenheid is voor ons land. Er is zoveel negativiteit, zoveel polarisering. De monarchie kan een verbindende en motiverende kracht zijn voor onze samenleving. Volgens ons is de koning ook echt een schone mens. Hij komt wat stijfjes over, maar hij doet veel leuke acties, hij is papa van vier kindjes en hij is ook een sportieveling. We zijn dus nieuwsgierig naar wie hij is. Ligt het aan het protocol of is hij van nature gereserveerder? De meeste mensen hebben van hem het beeld van een saaie man, hij kan ons dus alleen maar verrassen.”

Ongeveer zes maanden geleden hebben Marie en Ellen een USB-stick weten te overhandigen aan de communicatieverantwoordelijke van het Paleis. “We kregen nu net het bericht binnen dat we binnenkort antwoord mogen verwachten. We willen dit echt heel graag doen: een eerlijk authentiek beeld schetsen van onze koning. Het is niet de bedoeling om een politiek getinte documentaire te maken, maar we kunnen er niet omheen dat het huidige klimaat in België niet meteen “Eendracht maakt macht” is. Daar geloven wij in en we willen dat België daar ook opnieuw in kan geloven.”

Marie en Ellen koesteren dus veel hoop onze koning te overtuigen van hun unieke project. Om hun kansen te vergroten vragen ze hun video’s te delen met het oog op een Christmas miracle. Je vindt hun drie videoboodschappen nog eens hier.

Schrijf je reactie

Leonie is redacteur, copywriter en in feite één gigantische spons. De hele boekenkast uitlezen, het internet afspeuren naar (obscure) blogposts en podcasts, luisteren naar verhalen van haar omaatje. Zolang ze maar kennis kan opslorpen, is Leonie one happy camper. Haar hobby’s zijn dansen en proberen naar de yogales gaan.

Lees verder in Wereld

Zonder jou geen Charlie!

Kom bij de leukste club van het internet en krijg:

  • 2 bookzines per jaar, Charlie goodies en toegang tot alle online artikels.
  • En het allerbelangrijkste: de wetenschap dat je bijdraagt aan een stem die nodig is!

Ik word lid!

50
Vrienden van Charlie

Ook Charlie friend worden? Stuur een mail voor info naar sophie@charliemag.be

Colofon

  • Hoofdredactie Jozefien Daelemans
  • Chef redactie Selma Franssen
  • Marketing & partnerships Sophie Docx
  • Art Direction & fotografie Sarah van Looy Carmen de Vos Sandra Mermans
  • Design & code Birdseye design
Adres Redactie

Toko Space t.a.v. Charlie Magazine
Statiestraat 139
2600 Antwerpen