Jaaroverzicht

Over smartphoneverslaving, te kleine broekzakken en de mythe van de monogame vrouw

Wat we leerden in 2018

Over smartphoneverslaving, te kleine broekzakken en de mythe van de monogame vrouw

Ook in 2018 leerden we een hoop bij en hielden we onze leuze ‘Smart is the new sexy’ levend. De meest leerzame weetjes op een rij.

Waarom is het zo moeilijk is om jouw smartphone te temmen?

In deze reeks onderzoekt hoofdredactrice Jozefien de oorzaken en gevolgen van hyperconnectiviteit en smartphoneverslaving en gaat ze op zoek naar oplossingen.

Hoe Tinder écht werkt

Als we de statistieken mogen geloven, is het heel duidelijk: online dating kent een serieuze opmars sinds de komst van Tinder. Lees hier hoe dat links-rechts swipen nu eigenlijk werkt.

Waarom diëten bijna nooit werkt

In deze reeks onderzoeken we hoe het kan dat diëten zelden werken en waarom we als maatschappij zo geobsedeerd zijn door gewicht.

De eerste kunstenaars waren misschien wel vrouwen

In haar boek ‘Ondergeschikt’ ontmaskert wetenschapsjournalist Angela Saini de subjectieve blik van de wetenschap op vrouwen.

Wat houdt selfcare nu eigenlijk echt in?

Selfcare is nu een hot topic, maar het idee erachter is niet nieuw. Charlie zocht het uit.

Wat is de mythe achter de monogame vrouw?

Lees hier hoe Charles Darwin, grondlegger van de evolutietheorie, wel eens ongelijk zou kunnen hebben of hier hoe zelfs computers vooroordelen hebben wat betreft gender.

Waarom we zo van Hygge houden

Twee jaar geleden werden er meer dan een miljoen exemplaren van het boek ‘Hygge: de Deense kunst van het leven’ verkocht. Maar is hygge echt zo gezellig? Dat lees je hier.

Hoe ziet de clitoris er eigenlijk uit?

De clitoris is de evenknie van de penis. In erectie worden ze even groot. Want inderdaad, ja, clitorissen kunnen ook stijf worden. Seksuoloog Wim Slabbinck vertelt je hier alles wat je als m/v/x al lang had willen weten over de kittelaar.

Waarom zijn de zakken van mijn jeansbroek zo klein?

Gemiddeld bleken de zakken in jeansbroeken voor vrouwen bijna de helft korter dan die voor mannen. Hier kan je lezen hoe dit zit.

Nog niet genoeg geleerd? Check dan zeker onze geekrubriekOf bekijk onze explainers.
Charlie Magazine kan enkel dingen blijven uitvogelen voor jou met hulp van onze abonnees. Want achter elke reportage zitten uren redactie en brainstorms, eindredactie en fotografie of illustratiewerk. En dat kunnen we alleen voorzien als er voldoende mensen bereid zijn om lid te worden van onze club en zo ons magazine financieel mee te ondersteunen. Zonder jou, geen Charlie. Doe alvast een eerste goeie daad in 2018 en neem een jaarabonnement. Of geef er eentje cadeau. Je krijgt er onze bookzines, alle paywall artikels en vooral dat heerlijke ‘I just did the right thing-gevoel’ gratis bovenop!

Schrijf je reactie

Lees verder in Wereld

Colofon

Adres Redactie

Toko Space t.a.v. Charlie Magazine
Statiestraat 139
2600 Antwerpen