Zonder jou geen Charlie

Zo simpel is het eigenlijk

Drie jaar geleden haalden we met een crowdfundingcampagne 30.000 euro op om Charlie Magazine op de kaart te zetten. Dankzij onze grootste fans en trouwste lezers konden we een volledig nieuwe site bouwen, bookzines maken en onze club van gelijkgestemde zielen uitbreiden.

Intussen is er heel wat gebeurd. We sneden belangrijke thema’s aan en drukten mee onze stempel op het maatschappelijk debat: van gendergelijkheid, tot racisme en body image. We maakten online video’s op maat van onze lezers en we richtten een sprekersburo op zodat onze redactrices hun verhaal ook op een podium kunnen komen vertellen. Want wij hadden genoeg van all male all white panels.

Allemaal goed nieuws dus. Maar, ik moet eerlijk zijn, want zo doen we dat bij Charlie: wij zouden graag veel meer leden hebben. Wij hebben jullie keihard nodig om verder te blijven doen wat we doen. Leden zijn mensen die onze boodschap onderschrijven en zo ons magazine financieel mee ondersteunen. Want in tijden van gratis verspreide fake news en clickbait is het belangrijk om te betalen voor kwalitatieve online inhoud. Achter elk artikel zitten uren research en eindredactie, een fotograaf of illustratrice en een webdesigner. En die werken allemaal keihard om jullie de beste informatie en inspiratie te geven. Op jullie maat. Zonder gefotoshopte plaatjes of betuttelende praatjes.

En dankzij onze leden moeten wij onze site niet volzetten met banners en pop-ups. Het leven is al druk genoeg zonder.

“In tijden van gratis verspreide fake news en clickbait is het belangrijk om te betalen voor kwalitatieve online inhoud.”

Op al onze sociale media kanalen hebben we ongeveer 40.000 fans, maar slechts een kleine minderheid is lid van de leukste club van het internet. Dat willen we graag veranderen. Dus bij deze een warme oproep naar iedereen die al eens een stuk van ons heeft gelezen en dacht “Fuck Yeah!” Naar iedereen die zich na jaren onzekerheid eindelijk herkende in onze ongefotoshopte beelden van vrouwen in alle soorten, maten en kleuren. Naar iedereen die niet houdt van te krappe genderhokjes. Naar iedereen die uitgedaagd wil worden om wat verder te denken. Naar iedereen die een plek zoekt op het internet waar ie zichzelf kan zijn en af en toe eens goed met zichzelf kan lachen.

Word lid. Word een onmisbare schakel in ons magazine. Want zonder jou, geen Charlie.

Als je lid wordt, krijg je bovendien elk jaar 2 dikke bookzines in de bus, het volgende komt uit rond 23 april. Daarnaast krijg je toegang tot alle online artikels en elke maand een speciale nieuwsbrief met leuke tips van de redactie en gratis boeken en filmtickets.

Ik weet dat velen onder jullie waarschijnlijk al vaak gedacht hebben: “Ik moet dat eigenlijk eens doen.” Wel, nu is het moment. Ga naar www.charliemag.be/shop en kies voor een jaarabonnement of online abonnement.

Ik en alle andere Charlies zijn jullie alvast super dankbaar. Ge gaat er geen spijt van hebben.

Ik word lid

Foto: Chen Vandeput
2 reacties
 • Patrick says:

  Beste Jozefien,

  Ik denk dat er voorlopig maar 1 oplossing is: minder artikelen vrij aanbieden. Als men echt geïnteresseerd is in Charlie, zal men ook bereid zijn om een abo te nemen. Zelf ben ik abonnee maar kom zelden in de ledenzone. Er zijn genoeg vrije artikelen te lezen. Bij de nieuwssite Apache zijn er veel minder vrije artikelen beschikbaar en ook daar ben ik abo.

  Vriendelijke groet,

  Patrick

  • Hoi Patrick, eerst en vooral: leuk dat je lid bent! Je hebt zeker een punt ivm de ledenzone. Momenteel zit 30%-40% van onze artikels achter de paywall. Dat willen we geleidelijk aan optrekken naar minstens 50%. Maar om meer goeie, diepgravende artikels te maken voor leden, is er meer redactiebudget nodig. En daarvoor hebben we meer betalende leden nodig 🙂 Jij bent alvast het bewijs dat mensen wél willen betalen voor iets waar ze echt in geïnteresseerd zijn. Hopelijk volgen er meer!

Plaats zelf een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zonder jou geen Charlie!

Kom bij de leukste club van het internet en krijg: 2 bookzines per jaar, Charlie goodies en toegang tot alle online artikels.

En het allerbelangrijkste: de wetenschap dat je bijdraagt aan een stem die nodig is!

Nu of nooit

Zonder jouw steun, stopt Charlie!

Hey daar, leuk dat je Charlie leest! Maar wist je dat slechts 1,3% van onze lezers lid is van Charlie en zo ons magazine financieel ondersteunt? Daarmee redden we het niet. Daarom starten we een fundraising om € 100.000 op te halen.Het is nu of nooit voor Charlie.

Riep jij al eens ‘fuck yeah’ bij het lezen van onze stukken? Wil je dat Charlie blijft bestaan? Open dan je hart en je portefeuille. Doe een gift, neem een jaarabonnement of geef er één cadeau!

Alleen met jouw steun kunnen we Charlie blijven maken. We keep it real. Als wij het niet meer doen, wie dan wel?

 • Jaarabonnement

  50

  • 2 bookzines per jaar
  • 1 jaar toegang tot alle online artikelen

  Ik neem een abonnement! Ik doe er een cadeau!

 • Ik steun Charlie

  • En draag bij aan een stem die nodig is!

  Verkrijgbaar!

 • Online abonnement

  25

  • 1 jaar toegang tot alle online artikelen

  Ik neem een online abonnement!

Wil je meer doen?

Ben of ken je een bedrijf of organisatie die gelooft in onze missie en een grotere gift of sponsoring wil doen? Iemand die bereid is om te investeren in kwaliteitsvolle journalistiek en jong vrouwelijk talent? Kijk hier welke opties er zijn en neem contact met ons op.

Hoe kan ik helpen?

Colofon

 • Hoofdredactie Jozefien Daelemans
 • Chef redactie Selma Franssen
 • Marketing & partnerships Sophie Docx
 • Art Direction & fotografie Sarah van Looy Carmen de Vos Sandra Mermans
 • Design & code Birdseye design
Adres Redactie

LDV United
t.a.v. Charlie Magazine
Rijnkaai 100
2000 Antwerpen