Charlie live

Ontmoet deze Charlies op de Boekenbeurs

Ontmoet deze Charlies op de Boekenbeurs

Het jaarlijkse feest van het Boek gaat op 29 oktober weer van start! Ook onze auteurs zijn van de partij voor een babbel en zien jullie graag verschijnen. Wij zetten alle Charlies die dit jaar een boek uitbrachten voor jullie op een rijtje.

Jozefien Daelemans

Hoofdredactrice Jozefien Daelemans bracht onlangs haar debuut uit: ‘De naakte waarheid, body bullshit ont(k)leed’. Daarin beantwoordt ze vragen als: waarom wordt moederschap zo opgehemeld, maar moet ik mijn moederlichaam na de bevalling meteen verstoppen? Waarom zijn we zo bang voor vrouwelijk lichaamshaar? Hoe komt het dat we nog steeds geen leuk woord hebben gevonden voor onze vagina? En is de thick booty-trend écht bevrijdend? Op zaterdag 2 november interviewt Dalilla Hermans haar over de 101 ongeschreven regeltjes waar je aan moet voldoen als je een vrouwenlijf hebt. En jij kunt jouw exemplaar laten signeren op 31 oktober, 2 november, 9 november bij de stand van Overamstel Uitgevers en op 11 november op de stand van De Groene Waterman.

Op 11 november is het bovendien Nationale Vrouwendag, het ideale moment om aan de hand van een aantal controversiële stellingen stil te staan bij gendergelijkheid en feminisme vandaag. Van #metoo, over strengere abortuswetten en beperkte straffen voor seksueel geweld, tot onbetaalde zorgtaken en de combinatie werk en gezin. Genoeg stof tot nadenken! Hoofdredactrice Jozefien gaat erover in gesprek met Bieke Purnelle (Rosa vzw), Jean-Jacques Amy (auteur), Anja Meulenbelt (auteur) en Fatma Arikoglu (Ella vzw) – en jij kunt erbij zijn. I.s.m. uitgeverij Epo, VUB & ASP.

Dalilla Hermans

Dalilla Hermans is dit jaar met haar thriller ‘Black out’ present op de Boekenbeurs (al mag je jouw exemplaren van ‘Black Girl Magic’ en ‘Brief aan Cooper en de wereld’ natuurlijk ook laten signeren). Je hebt vier keer de kans om haar te ontmoeten aan de signeertafel: op 29 en 31 oktober en 2 en 10 november, aan de stand van Overamstel Uitgevers.

In haar spannende boek ‘Black Out’ vertelt Dalilla het verhaal van een schijnbaar doodnormale jongen die achter zijn computerscherm transformeert tot een echte trol en uiteindelijk in de cel belandt voor moord. Op dinsdag 29 oktober kun je er alles over horen tijdens het gesprek ‘Horror in je hoofd: de menselijke geest als onuitputtelijke inspiratiebron voor thrillerschrijvers , -lezers en -personages’.

Selma Franssen

Er is iets aan de hand met vriendschap. Onze vriendschappen overleven steeds vaker onze liefdesrelaties. Sommige mensen kiezen ervoor hun levens rond hun vriendschappen in te richten – hun vrienden zijn hun familie. Tegelijkertijd schrijven media alarmerende artikels: er zou achter onze voordeuren een heuse eenzaamheidsepidemie heersen. Selma Franssen schreef er het boek ‘Vriendschap in tijden van eenzaamheid’ over, waarin ze vragen beantwoordt als: Bestaat de eenzaamheidsepidemie? Moeten we vriendschappen wettelijk erkennen? Bestaan er datingapps voor vrienden? Is het echt moeilijker om nieuwe vrienden te maken na je dertigste?

Op de Boekenbeurs geeft ze op 31 oktober een lezing over haar boek. Diezelfde dag kunnen ook vijf mensen om 17:00 met de auteur op café gaan (inschrijven is niet mogelijk, first come first served). Daarnaast geeft Selma op 1 november om 14:00 een literaire tour langs haar favoriete boeken (ook hiervoor moet je je ter plekke aanmelden). Jouw exemplaar van ‘Vriendschap in tijden van eenzaamheid’ laten signeren? Dat kan op 31 oktober en 1 november aan de stand van Veen Bosch & Keuning Uitgevers.

Elisabeth Timmermans

In ‘Liefde in tijden van Tinder’ gaat Charlie’s datingdokter Elisabeth Timmermans op zoek naar de invloed van sociale media en dating apps op onze relaties. Aan de hand van recent wetenschappelijk onderzoek en tientallen getuigenissen maakt ze je wegwijs in de liefde, seks en romantiek anno 2019. Hoe is ons datinggedrag de afgelopen decennia geëvolueerd? Beïnvloeden social media en dating apps onze relaties, en zo ja, hoe? Hebben we echt meer seks door Tinder? Hebben Bridget Jones en co ons allen opgezadeld met onrealistische ideeën over de liefde? En hoe overwin je Facebook-jaloezie? Op zaterdag 2 november kun je jouw boek laten signeren – en meeluisteren terwijl Elisabeth met Liesbet Stevens praat over de sociale en legale impact van de #MeToo-beweging en datingapps op onze sociale cultuur.

Ook niet te missen: Charlie schrijvers Zita Theunynck en Philippe Diepvents. Zien we je op de Boekenbeurs?

Schrijf je reactie

Lees verder in Zin in

Colofon

Adres Redactie

Toko Space t.a.v. Charlie Magazine
Statiestraat 139
2600 Antwerpen