Charlie Leest

Charlie op de boekenbeurs

Charlie op de boekenbeurs

 Vandaag gaat de Antwerpse Boekenbeurs opnieuw van start. Vorig jaar grapte oprichtster Jozefien Daelemans op de openingsavond: “Volgend jaar liggen wij hier, jong!” Grappend of niet: ze kreeg keihard gelijk. Niet alleen kan je dit jaar ons papieren bookzine ontdekken op het hoogfeest van het boek, een aantal Charlie-redacteurs brachten ook een boek uit. Speciaal voor de fans: een overzicht.

Lara Taveirne – Hotel zonder sterren
Hotel zonder sterren

Een manier om voor altijd van elkaar te houden hadden ze al gevonden. Dat was door nooit bij elkaar te komen. Maar tien jaar en elk een huwelijk later krijgt Andreas telefoon. Zij is het. Ze ademt diep in. Dan zegt ze: ‘Ik geloof dat ik een heel mooi cadeau heb.’ Hij doet niks liever dan geloven wat zij gelooft. Twee dagen wil ze hem geven. Die zullen ze doorbrengen in het Bussaco Palace Hotel, het allermooiste hotel van Europa. Want na tien jaar hebben ze recht op superlatieven. Twee dagen om de tijd in te halen en uit te komen op de plek waar het verkeerd is gegaan.

Schreef ook De kinderen van Calais, waarmee ze de Debuutprijs 2015 won.
Signeert op de Boekenbeurs op 31/10, 1/11, 7/11, 8/11, 10/11 en 11/11.
Zit rond tafel met andere jonge auteurs over ‘Het moeilijke tweede boek’ op 10/11.
Praat met Herman Brusselmans over de liefde op 11/11.

 

Philippe Diepvents – Vallen in liefde
valleninliefde

Aan het begin sterft Holly. In de halfslaap tussen het leven en wat daarna komt, vertelt ze over de vier mensen die betrokken waren bij haar dood. Vier levens die je je doen afvragen of er eigenlijk wel iemand op de aardbol weet waar hij mee bezig is. Of het eigenlijk wel goed gaat met ons, mensen, tegenwoordig. Vallen in liefde is een boek over gestruikelde mensen. Het is een verhaal over de ontelbare vormen waarin liefde zich voordoet en hoe wij daar dan achteraan rennen, met vallen en opstaan. Het is ook een boek voor mensen die van boeken houden, zo erg dat ze ze stiekem zouden willen knuffelen.

Schreef ook Bobby Ewing Blues. Signeert op de Boekenbeurs op 5/11 en 10/11.

 

Celia Ledoux – Wild vlees
wildvlees_Celia

Een rijke erfgename die parenclubs bezoekt. Een financiële top dog die van de ene op de andere dag de wildernis intrekt. Een academisch burgertrutje met één obsessie: die ene rijke man. Drie stevige karakters in een vrouwenboek dat mannen moeiteloos meesleept. In een heftige, donkere stijl zet de auteur stevige vraagtekens bij een samenleving die dendert op pillen, bedrog, seks. Wat blijft van waarde over als alleen geld telt? ‘Je moet niet gewetenloos zijn. Maar het helpt wel’.
Fijn weetje: de cover werd ontworpen door Charlies Carmen De Vos en mezelf.

Signeert op de Boekenbeurs op 31/10, 3/11, 4/11 en 7/11. Stelt haar roman voor op 4/11.

 

Cathérine Ongenae e.a. – #seksisme
9789463100373-810x1200

Seksisme, bestaat dat nog wel? Of overdrijven vrouwen als ze protesteren tegen de loonkloof, professionele discriminatie en seksuele intimidatie? Seksisme zit soms overduidelijk maar nog vaker onzichtbaar ingebakken in de samenleving. In #seksisme leggen tien vrouwen (waaronder Charlies Emilie Plouvier en ik) de patronen ervan bloot. Of het nu over onhaalbare ideaalbeelden gaat, over de hardnekkigheid van traditionele rollenpatronen, of het bijna onverwoestbare victim blaming: het wordt de hoogste tijd dat vrouwen worden gehoord. Want nee, ze overdrijven niet.

Signeert op de Boekenbeurs op 3/11, 5/11 en 11/11. Gaat in debat over seksisme en feminisme in de 21e eeuw op 3/11.

 

Het Charlie Bookzine vind je op de stand van De Groene Waterman, in hal 4, tussen het Nieuwe Feminisme van Lena Dunham en wereldverbeteraars Russel Brand en Paul Verhaeghe!

Schrijf je reactie

Colofon

Adres Redactie

Toko Space t.a.v. Charlie Magazine
Statiestraat 139
2600 Antwerpen