Video

Charlie heeft een nieuwe crib!

Van klassiek kantoor tot gezellige werkruimte

Charlie heeft een nieuwe crib!

De redactie van Charlie Magazine is op korte tijd enorm uitgebreid. Op drukke momenten zitten we hier vaak met een boel redacteurs, fotografen en een mini-filmcrew. Van Start It@kbc kregen we in januari al een grotere kantoorruimte. Nu de aankleding nog. Omdat iedereen zijn talent heeft, vroegen we aan interieurvormgeefster Anne-Catherine Gerets, van de interieurblog CLO CLO, of zij ons wilde helpen met het inrichten van ons kantoor. “Hell yeah!” was het antwoord.

“Project Charlie Office klonk me als muziek in de oren. Met de nieuwe ruimte kon ik helemaal doen wat ik wilde. Ik kon crazy, bonkers en loco gaan wat de inrichting betrof. Of toch niet helemaal… Charlie Magazine werkt graag met eerlijke merken en heeft een beperkt budget, waardoor ik creatief moest zijn. Meubels, verlichting en decoratie zoeken voor het kantoor was dus niet vanzelfsprekend. Gelukkig vond ik voor dit project vier fantastische partners op wie we konden rekenen. Stuk voor stuk voorzagen deze “Charlie’s Angels” ons kantoor van waanzinnig mooie items met veel karakter.

Meet onze partners!

1. De Werkkamer

werkkamer
De eerste partner met wie ik in contact kwam was De Werkkamer, een bedrijf uit Lint dat meubelen maakt en restaureert. Ze waren vanaf de start enorm enthousiast over het project en boden ons hun zelfgemaakte meubels aan. Dankzij de prachtige berken stoelen en tafels kreeg ons plan meteen meer vorm. De Studio bureau en de Unit tafel doen in combinatie met de Roxanne en de Slim stoelen dienst als de burelen van de redactrices. De Edie tafel en de Johann krukjes worden dan weer gebruikt als vergaderset. En in de Fin boekenkast kunnen we een heleboel Charlie bookzines en T-shirts kwijt.

galerij8
De Werkkamer is eigenlijk veel meer dan een meubelmaker en restauratieatelier. In 1999 begon het bedrijf met eenvoudige restauratiewerken van meubels en wat meer complexe schilderijrestauraties. Daarna startte De Werkkamer met het ontwikkelen van 2D en 3D print- en freestechnieken. Deze worden gebruikt voor zowel nieuwe producten als restauratiewerken. Voor de nieuwe meubels werkt De Werkkamer samen met Open Desk. Dat is een internationaal platform dat ontwerpen aanreikt om de lokale productie van meubelen opnieuw te promoten. Ook bijzonder is dat De Werkkamer actief zoekt naar participatie in alternatieve economische modellen. De samenwerking met Charlie Magazine en de aandacht die De Werkkamer geeft aan de sociale economie zijn hiervan goede voorbeelden. De Werkkamer werkt binnen dat kader samen met bijvoorbeeld De Brug in Mortsel, een sociale werkplaats die bijkomende productiecapaciteit levert wanneer nodig.

galerij13
Ik ben alvast betoverd door de wondermooie houten meubels van De Werkkamer. De details fascineren me eindeloos en het geheel heeft een erg hedendaagse uitstraling. Bovendien is het leuk dat alles uit dezelfde lichte houtsoort is gemaakt en daardoor perfect bij elkaar past.
De Werkkamer // Facebook // Twitter

2. XLBoom

galerij15
XLBoom is een Antwerps bedrijf dat volgend jaar 20 kaarsjes uitblaast. Ze zijn gespecialiseerd in strakke en tijdloze decoratie en klein meubilair. De oprichters van XLBoom hechten erg veel belang aan duurzaamheid. Ze willen alles weten over de omstandigheden waarin de handgemaakte items vervaardigd worden. Ook dankzij hun keuze van materiaal dragen ze een steentje bij. Zo werken ze met rubberhout, MDF en gerecycleerd plastic. Naast het feit dat de producten van het Belgische merk duurzaam zijn, zijn ze ook erg mooi om te zien!

galerij2
Voor het project Charlie Office zocht ik bij XLBoom enkele dingen die we écht nodig hadden. Ik vond het Flow rekje en de kurken Saco mandjes om de Charlie bookzines in te leggen, de Metro en Elle bijzettafeltjes voor in het relaxhoekje, de mooie Bindy draadmandjes om de notities van de redactrices in te plaatsen en de multifunctionele Boto krukjes waar je op kan zitten of iets op kan leggen.

galerij14
Verder wilde ik het Charlie Office uiteraard ook super gezellig maken. De ruimte moet zowel een professionele als huiselijke uitstraling hebben, waardoor de redacteurs en redactrices elke dag goedgehumeurd in hun crib aankomen. Dankzij de metallic Noella vaasjes kunnen de Charlies nu ook bloemen op kantoor houden en met de Luz kaarsenhouders kunnen ze een romantische candlelight setting creëren (voor wanneer er schoon volk op bezoek is bijvoorbeeld). Het team is dol op koffie en chocolade, dus wilde ik nog een leuke extra toevoegen aan hun interieur. Ik koos voor de Dora schaal en het Palm dienblad. De schaal dient eigenlijk om fruit op te schikken, maar doet nu eerder dienst als chocoladeschaal en met het dienblad worden koffies gehaald voor de collega’s. Deze kleine elementen maken het kantoor enorm huiselijk!
XLBoom // Facebook // Instagram

3. Made

galerij16
Ook MADE speelt een belangrijke rol in project Charlie Office. Toen de Britse webshop MADE.COM in november zijn concept in België lanceerde was iedereen meteen laaiend enthousiast. Een online winkel die origineel design aanbiedt aan betaalbare prijzen! MADE staat in direct contact met de ontwerpers en fabrikanten van hun meubels: geen magazijnen, geen winkels, geen tussenpersonen. Bovendien hechten ze ook veel belang aan duurzaamheid. Zo zijn er speciale Kwaliteitsbewakers die de fabrikanten bezoeken en de kwaliteit van het materiaal controleren. De kwaliteitsbelofte van MADE steunt op enkele belangrijke pijlers. Ze werken met hout dat op verantwoordelijke wijze wordt geproduceerd. Daarnaast stellen ze hoge veiligheidseisen voor de gezonde werkomgeving van hun werknemers. MADE produceert ook alleen dat wat daadwerkelijk besteld is, waardoor ze flink in kosten besparen én het milieu sparen. Allemaal heel positief dus!

made
Omdat Made zo’n groot aanbod heeft, was het moeilijk om een keuze te maken. Ik besloot om vooral items te zoeken voor het relaxhoekje. In dit gedeelte kunnen de redacteurs en redactrices op een ontspannen manier brainstormen over nieuwe onderwerpen. Wat we nodig hadden waren sofa’s, een aangenaam tapijtje, enkele leeslampen en een dekentje voor de gezelligheid. Ik ging voor een Jonah sofa en een Kolton fauteuil, allebei super comfortabel en knus. Op de grond legde ik het kleurrijke geometrische tapijt Merida. De twee staanlampen die ik uitkoos, zijn de Austin en de Cohen. Verder werkte ik af met leuke accessoires zoals Sports kussens, de Iso plaid en de Aurelia wandklok.

galerij18
Wat ik ook leuk vind aan Made.com is hun online platform Unboxed. Dankzij dit systeem kan je stukken die je wil kopen in echte interieurs zien, gefotografeerd door mensen bij jou in de buurt. Unboxed is dus een soort van social showroom van Made.
Made // Facebook // Instagram

4. Huis van Marcel

marcel
Het Huis van Marcel is een toffe vintage webshop die wordt gerund door twee jonge vrouwen uit Asse. In hun online winkel vind je meubilair en woonaccessoires uit de jaren ’50, ’60 en ’70. Perfect om je woning of kantoor een retro touch te geven. Wanneer je hun webshop bezoekt, lijkt het alsof je terug gaat in de tijd. Naast meubels en verlichting, bieden ze ook accessoires aan zoals polaroid fototoestellen, schoolkaarten en gistflessen. De twee vintageverzamelaars — wiens beide grootvaders Marcel heetten — speuren op beurzen en markten naar leuke spulletjes. Ze zoeken niet naar origineel design, wel naar betaalbaar objecten die er leuk uitzien. Als ze iets moois vinden in een minder goede staat, knappen ze het zelf op. Ook wanneer je op zoek bent naar iets specifieks, helpen ze je daarbij. Ik contacteerde het Huis van Marcel omdat het interieur een toffe mix moest worden van verschillende stijlen. Een vleugje vintage en retro kon dus niet ontbreken.

galerij11
Voor onze eethoek spotte ik een knappe formica tafel en enkele formica stoelen op de webshop van het Huis van Marcel. Aan de muur hingen we een grote Wandkaart en verder decoreerde ik de hele ruimte met onder meer een Gistfles, een oude Radio van Philips, een Wereldbol, een Polaroid en twee Bureaulampjes. Als klap op de vuurpijl kregen we een fantastisch tweedelig Tomado rekje.

galerij6
De Charlie Crib ziet er nu ongelooflijk gezellig uit door de verschillende stijlen. De vintage extra’s maken het geheel helemaal af.

Huis van Marcel // Facebook // Instagram

Wij zijn alvast super tevreden met het resultaat en kunnen op de nodige oh’s en ah’s rekenen van onze bezoekers. De verschillende hoekjes, zoals de relaxruimte, het eethoekje, de vergaderzaal en de verschillende bureaus, zijn leuk én handig. Vanaf nu af aan zullen de Charlies in alle stijl kunnen werken én ontspannen.”

Anne-Catherine Gerets (26) is interieur- en communicatievormgeefster. Ze houdt van designstoelen, ontbijtgranen, verse bloemen, sushi en haar kat Soesji. Sinds 2014 schrijft ze over interieur op haar blog CLO CLO. Meer inspiratie vind je op haar Facebookpagina en Instagramprofiel.

galerij12galerij9galerij10galerij3galerij17
Charlie Magazine wil alle partners hierbij bedanken voor hun gulle bijdrage. Duizend hartjes ook voor Anne-Catherine die van een kale ruimte een tweede thuis maakte. Aangezien wij hier vaak tot ‘s avonds laat en in de weekends doorwerken, is dat geen overbodige luxe.

De redactie van Charlie Magazine is gelegen op de 21ste verdieping van de KBC toren in Antwerpen, met 360° view over de Koekenstad. Charlie krijgt er sinds het prille begin onderdak van Start it @kbc, de grootste en meest diverse startup community van België. Founder Lode Uytterschaut: “Iets meer dan twee jaar geleden begonnen we eraan in dit symbolisch gebouw: de eerste skyscraper in Europa. Welke betere bestemming konden wij geven aan een paar leegstaande verdiepingen dan er Start It te laten intrekken? Ondertussen zijn er vijf locaties bijgekomen, die we 24/7 gratis aanbieden aan onze startups. De eerste jaren van een startup zijn de moeilijkste. Daarom geven we hen naast locatie ook een gigantisch netwerk, introducties bij klanten, opleidingen en advies op maat. Meer en meer bedrijven vinden de weg naar startups trouwens, we kunnen enkel blij zijn dat we de toon hebben gezet.”
Wil je onze boven- of onderbuur worden, pitch dan je idee op www.startit.be.

Foto’s: Anne-Catherine Gerets

Schrijf je reactie

Lees verder in Zin in

Colofon

Adres Redactie

Toko Space t.a.v. Charlie Magazine
Statiestraat 139
2600 Antwerpen