Samenwerking

Onontdekte plekjes verkennen met Eliza was here

Onontdekte plekjes verkennen met Eliza was here

Bij Charlie bundelen we dit jaar onze krachten met merken en organisaties die we leuk vinden. Sinds kort hebben we er een nieuwe vriendin bij: Eliza. Met haar reisbureau ‘Eliza was here’ zet ze zich niet alleen in om je een onvergetelijke vakantie te bezorgen, maar ook om een verschil te maken in de wereld. Dat laatste doet ze door een bos aan te leggen in een natuurgebied in Portugal. Een vrouw naar ons hart.

Eliza selecteert haar vakantiebestemmingen met als centrale uitgangspunten kleinschaligheid en genieten. De hordes toeristen vermijdt ze om onontdekte plekjes te gaan verkennen rond de Middellandse Zee. Ze gaat daarvoor langs bij elk hotel en praat met de eigenaren van huurhuizen. Ook met locals slaat ze graag een babbeltje en zo ontdekt ze verborgen schatten om met jou te delen. Op die manier zorgt ze voor een unieke vakantie-ervaring.

Om honderd procent van die unieke ervaring te kunnen genieten, zorgt Eliza dat je vakantie zorgeloos verloopt. Dat doet ze door zo veel mogelijk op voorhand te regelen en je onafhankelijkheid te geven. Boek je een vliegvakantie op de website van Eliza was here, dan zijn daarbij de vlucht, het verblijf én een huurauto inbegrepen. Zo kan je op eigen houtje de omgeving verkennen.

Windmill Villas op Santorini

La Torre in Ibiza

Hotel Su Cologone op Sardinie

Klinkt goed, niet? Maar er is meer. Wat nog een extra dimensie geeft aan deze vakanties, is dat Eliza zich ook inzet om de wereld mooier te maken. Ze doet dat door bomen te planten in Douro National Park, een natuurgebied in het Noordoosten van Portugal. Zo’n 7000 hectare bos werd daar verwoest tijdens een bosbrand op 26 en 27 augustus 2017, waarbij ook verschillende mensen het leven lieten. Eliza bundelde haar krachten met Mossy Earth om Eliza’s bos aan te leggen. Het doel? Een bos van 20 hectare planten, waar het ecosysteem weer sterk staat. Eliza zette zelf de eerste stap door al 1000 bomen te kopen.

Het bos moet niet alleen geplant worden, het is ook de bedoeling dat het zo goed mogelijk behouden wordt. Om de grond te beschermen tegen erosie, zijn al verschillende grassoorten geplant. De eerste bomen zijn ook al geplant, om de bodem nog beter te beschermen – zij houden met hun wortels de aarde bij elkaar. Die bomen komen van zaadjes die in de omgeving zijn vergaard. Zo is hun overlevingskans het grootst. Eens ze groot genoeg zijn, kunnen de eerste dieren stilaan terugkeren naar het bos.

7000 hectare bos werd in Douro National Park verwoest tijdens een bosbrand

Samen met Mossy Earth wil Eliza een bos van 20 hectare planten

Je kan Eliza’s bos zelf helpen groeien. Via de website kan je voor tien euro een boom kopen. In ruil voor je bijdrage word je op de hoogte gehouden van de vooruitgang van het project en krijg je GPS-coördinaten van je boom, foto’s en filmpjes eens het bos er staat. Meer informatie over de samenwerking vind je op de website.

Om deze samenwerking te vieren, delen Charlie en Eliza uit. Iedereen die lid wordt van Charlie of zijn of haar lidmaatschap vernieuwt voor 20 juni, krijgt een kadovoucher van 100 euro voor Eliza was here. Check onze webshop voor meer informatie.
Dit artikel kwam tot stand met steun van Eliza was here. Charlie werkt samen met merken en organisaties die we leuk vinden. Zo helpen we elkaar vooruit.

Schrijf je reactie

Charlotte Wollaert is freelance journalist en eindredacteur. Als achtjarige schreef ze haar eerste fictieboek en sindsdien heeft de schrijfmicrobe haar niet meer losgelaten. Haar hobby’s zijn kippen knuffelen, bankhangen, dt-fouten de wereld uithelpen en stevig lachen om haar eigen moppen.

Lees verder in Zin in

Colofon

Adres Redactie

Toko Space t.a.v. Charlie Magazine
Statiestraat 139
2600 Antwerpen