Samenwerking

“We hebben op een dag gewoon beslist om onze droom waar te maken”

Met Eliza en Ilse onder de Spaanse zon

“We hebben op een dag gewoon beslist om onze droom waar te maken”

Een bed and breakfast openen onder de Spaanse zon. Iedereen droomt ervan, maar weinigen gaan ervoor. Ilse wel. Samen met haar man Tom startte ze vijf jaar geleden Casa Leon in Alicante. We maken kennis met haar dankzij een gezamelijke vriendin: Eliza van Eliza was here, het reisbureau waar Charlie sinds vorig jaar mee samenwerkt. “We zijn heel snel met Eliza in zee gegaan”, vertelt Ilse ons. “Zij zetten in op kleinschaligheid en genieten en daarvoor zit je bij ons zeker goed.”

Waarschuwing! Als je last hebt van de winterblues en de hoogste nood voelt om het grijze weer in België te ontvluchten, kijk dan niet naar de foto’s van Casa Leon. De palmbomen, het glinsterende zwembad, de zee in de verte en het schilderachtige landschap, het is meer dan genoeg om je een acute aanval van wanderlust te bezorgen. Ook Ilse en Tom hoorden al jaren de lokroep van een leven onder de zon.

“En dan hebben we besloten om het gewoon te doen”, zegt Ilse beslist. “Mijn man en ik zijn avonturiers. We houden van ver en veel reizen, maar iedere keer we thuis kwamen bleek het moeilijker en moeilijker om terug te wennen aan het hectische leven in België. We hadden het er al vaker over gehad om weg te trekken naar het buitenland. Zelfs toen we 20 jaar geleden een huis bouwden in België leefde dat idee al.”

“Verbouwen in Spanje is toch nog net iets anders dan in België.”

Nu runnen Ilse en Tom een succesvolle b&b in sunny Alicante. “Het is eigenlijk allemaal snel gegaan. Eens we beslissen om iets te doen, schieten we onmiddellijk in actie. We hebben ons huis op woensdag te koop gezet en vrijdag was het al van de markt. Toen we begonnen aan de werken in ons pand in het dorpje Bolulla, vlakbij Altea, merkten we al snel dat verbouwen in Spanje toch net iets anders is dan in België. Van onze Nederlandse buurvrouw kreeg ik de goede raad om gewoon mee te gaan in de Spaanse manier van werken en leven. “Of je kan beter meteen je koffers pakken en teruggaan”, zei ze. We hebben ons dus snel aangepast en een half jaar later was de verbouwing rond.”

A pool with a view…

Of Ilse nog nooit spijt gehad heeft van die beslissing? “Nog geen moment. Ik durf zelfs te zeggen dat ik nooit meer terugga naar België. Ik was zelfstandige in België en na 20 jaar vroeg ik mij af of ik hetzelfde werk nog eens 20 jaar wilde doen. Nu heb ik een nieuwe job die ik super graag doe. Ik zet mijn gasten elke dag een lekker ontbijt voor en geef tips en info over wat ze kunnen bezoeken. Iedereen kan bij ons terecht, zowel mensen die op zoek zijn naar rust en ontspanning, als sportievelingen die willen hiken of fietsen. Daarvoor is het hier ideaal en mijn man heeft plannetjes en kaartjes van de hele regio. In het hoogseizoen koken we ook twee keer per week voor onze gasten. Dat is altijd gezellig want zo ontstaan er vaak interessante ontmoetingen.”

“Iedereen kan bij ons terecht, van rustzoekers tot sportievelingen.”

“Het kan best wel hard werken zijn”, geeft Ilse toe. “Je bent zeven dagen op zeven in de weer en doordat we hier ook wonen, lopen werk en privé door mekaar. Maar het is zo leuk en ik laat mijn gasten graag genieten van wat meer luxe en kwaliteit. Daarom loopt onze samenwerking met Eliza was here ook zo goed. We waren ongeveer een jaar bezig toen we met hen in zee gegaan zijn. Ze waren meteen verkocht de eerste keer dat ze hier op bezoek kwamen. Sindsdien hebben we bijna non-stop gasten over de vloer gehad. Dat succes ligt volgens mij aan het feit dat mensen heel goed weten wat ze mogen verwachten van Eliza.

Bijzondere locaties, vriendelijke eigenaren en kleinere b&b’s, dat maakt de Eliza-verblijven zo uniek. De mensen die via Eliza boeken zijn ook altijd heel relaxed. Eliza brengt alles voor hen in orde, van de vlucht tot de huurwagen, dus ze zijn goed voorbereid. Wij kunnen onze gasten op die manier een mooie vakantie bezorgen en ondertussen zijn mijn man en ik hier ook nog altijd heel gelukkig.”

De palmbomen, het glinsterende zwembad, de zee in de verte en het schilderachtige landschap… what more do you want?

Dit artikel kwam tot stand met steun van Eliza was here. Charlie werkt samen met merken en organisaties die we leuk vinden. Zo helpen we elkaar vooruit. Om deze samenwerking te vieren, delen Charlie en Eliza uit. Iedereen die lid wordt van Charlie of zijn lidmaatschap vernieuwt, krijgt een kadovoucher van 100 euro voor Eliza was here. Check onze webshop voor meer informatie.

Schrijf je reactie

Leonie is redacteur, copywriter en in feite één gigantische spons. De hele boekenkast uitlezen, het internet afspeuren naar (obscure) blogposts en podcasts, luisteren naar verhalen van haar omaatje. Zolang ze maar kennis kan opslorpen, is Leonie one happy camper. Haar hobby’s zijn dansen en proberen naar de yogales gaan.

Lees verder in Zin in

Colofon

Adres Redactie

Toko Space t.a.v. Charlie Magazine
Statiestraat 139
2600 Antwerpen