Oproep

Wij willen jullie Fuck Fake Fakansie Foto’s!

Wij willen jullie Fuck Fake Fakansie Foto’s!

Yay, eindelijk vakantie! Bereid je alvast voor op honderden foto’s van gladde bruine benen die in het zwembad bungelen, screenshots van zonnige weerberichten en netjes gekadreerde plaatjes van kleurrijke cocktails in hippe zomerbarretjes. Nu is de zomer uiteraard geweldig – daar gaan we niet over zeuren – maar ook op vakantie gaan er wel eens dingen mis. En als je 11 maanden hebt uitgekeken naar een Instagramwaardige vakantie, is de minste tegenslag een reden om zwaar te balen.

Daarom delen wij hieronder alvast onze kleine fuck-ups en mindere zomermomentjes. En we dagen we jullie uit om hetzelfde te doen. Leg deze vakantie de lat niet te hoog en deel af en toe ook eens een flater of een dikke-vette-pechmoment. Want wie met zichzelf lacht, heeft de zomer in z’n hart. Maak daar maar een inspirational quote van!

Wim: “Dag 3 van onze fietstrip naar la douce france. Een hele dag regen en wind. De route kwijtraken en dan merken dat je 5 kilometer lang een doodlopende weg volgde die uitkomt aan een kerncentrale.”

 

Emilie: “Deze bijzonder lelijke en oncomfortabele zetel was representatief voor de rest van het huis – onze oorspronkelijke reservatie was last minute afgesprongen waardoor we ergens ongewild belandden. Hier zie je mij op de ochtend van vertrek na een week Ibiza met de kater van mijn leven – twee uur slaap, de pijn van het moeten vertrekken en een banaan was alles wat ik toen had om me recht te houden. En ohja, een scheutje gin.”

 

Jozefien: “Een vakantie MOET zonnig zijn, dat is gewoon zo. Ik wil de hele reis niets anders dragen dan een bikini en een stralende glimlach. Boeien!, dacht het weer in Noord-Frankrijk en trakteerde ons drie dagen lang op rukwinden en regen. Ik heb leren loslaten. Als je in de zee zwemt, word je ook nat.”

 

Louise: “Op vakantie in Portugal werd ons in een strandbarretje als hapje bij het aperitief een lokale specialiteit aangeraden, ‘pica pau’: ‘something with meat and a nice sauce, very delicious’. Duidelijk kunnen smaken verschillen, want de pica pau smaakte net zo goor als ie eruitziet. Wel hebben we er een goeie nieuwe running joke bij wanneer we tapas gaan eten. Bestellen we alvast een lekkere pica pau, jongens?”

 

“Op reis gaan naar de Caraïben in de winter is ook: de hele dag door smeren en toch verbranden. #killertanlines”

 

Jozefien: “Ik moest en zou een foto hebben van mijn kinderen en die torenvalk. Da’s leuk voor later, dacht ik. Het kon me niet schelen dat we daarvoor een half uur in de rij moesten staan en 10 euro moesten betalen. Resultaat: een matige foto waarop mijn jongste kind ongeïnteresseerd in z’n neus staat te peuteren, naast een valkenier met een paars, glimmend hoofd.”

 

Emilie: “Naast de verjaardagsverrassing was er de verrassing van het extreem slechte weer op ons tripje naar Cap Blanc Nez. Ondanks de teleurstelling beslisten we het om te keren en er maar mee te lachen. Zoals: aan mensen vragen om een extreem ongemakkelijke foto te maken. Waar alle toeristen links en rechts van ons het betere selfiewerk ten berde brachten, stonden wij ostentatief aan onze kont te krabben.”

Nu is het aan jou, en je kan er nog iets bij winnen ook. Deel je grappigste en eerlijkste vakantiefails met de hashtag #fuckfakefakansie en tag Charlie Magazine op Instagram of Facebook. Zo maak je kans op een Maxi Charlie Zomerpakket! We maken de winnaar bekend op 25 juli. Succes! …of net niet eigenlijk.

Schrijf je reactie

3 reacties
 • Laura says:

  Toen ik 2 jaar geleden enkele buitenlandse stages zou doen, besloot ik een eigen tumblr pagina te maken om daar al mijn geweldige foto’s van exotische locaties en inspirerende verhalen op te posten. Het werkte voor mij heel goed omdat ik iedereen die op de hoogt wou worden gehouden een linkje daarnaar kon sturen maar tegelijkertijd mijn foto’s op Facebook enorm beperkt hield. Ik voelde me zo slim.

  Ik trok ook 2 maanden naar Tanzania en daar ben ik toen de eerste week van mijn stage nogal brutaal ‘s nachts beroofd geweest, wat toch een serieuze domper op de periode ginder had gezet. Ik heb niet lang getwijfeld om er iets over op dat blogje te zetten, want ik dacht dat er maar 3 mensen dat lazen.
  Uiteindelijk heb ik achteraf gehoord dat heel veel mensen dit via via te weten waren gekomen en toen hoorde ik ook nog andere verhalen van buitenlandse stages waar mensen bestolen werden of zich onveilig hadden gevoeld! Nochtans was dat iets dat nooit vermeld was geweest bij informatie over deze stages en andere verhalen van eerdere stagiairs.

  Vorig jaar heb ik zelf een presentatie gegeven over mijn stage-ervaringen, want ik vond 90% procent ervan geweldig en ik blijf erbij dat iedereen zo een buitenlandse ervaring zou moeten hebben, maar ik heb ook specifiek wat verteld over mogelijke slechte ervaringen in verre landen. Intussen ben ik verschillende keren aangesproken door jongere studenten over deze presentatie, ondanks mijn licht pessimistische boodschap is toch vooral mijn enthousiasme over buitenlandse stages blijven hangen!
  Dus ik ben ervan overtuigd dat slechte ervaringen delen over een verder mooie vakantie, het alleen maar interessanter en echter maakt!

  Bedankt om te ijveren voor eerlijke beeldvorming Charlie 🙂

 • Magaly says:

  Ik leef sinds januari Instagram vrij en nu we beiden eindelijk afgestudeerd zijn hebben we ons een maand Indonesië cadeau gedaan. Muggenbeten en verloren lopen genoeg, zelfs al een dag gehad die helemaal niet leuk was.

  Ik heb ondertussen facebook ook even afgesloten, paste naar mijn gevoel niet met de sfeer in dit land. Ik wil niet hier op deze prachtige locaties zitten en dan jaloers zijn omdat ik zo’n Instagram perfect foto zie. Foto’s deel ik nu gewoon via Whatsapp met de mensen die ik wil. Het werkt aan een kant bevrijdend dat ik nu niet meer nadenk over welke foto ik online zou kunnen posten, en ik lach nu eens smakelijk als ik in de ice cream parlour vele meisjes een halfuur zie poseren met hun ijs terwijl ik erop in hak als Winnie de Pooh op een pot honing. Maar het blijft voorlopig nog wel een beetje steken toen ik op een onbewaakt moment vorige week uit automatisme even naar facebook ging en daar alle afgestudeerd en vakantie foto’s of updates zag. En dan was mijn eerste idee hoe mensen nu van mij zullen weten dat ik ook afgestudeerd/op vakantie ben? Want de mensen die er je nog echt naar vragen kan ik op 2 handen tellen…

  Anyways, dingen om te overpeinzen als ik terug ben!

 • Ann says:

  Onze vakantie begon dit jaar zo:

  We laden de auto in
  In de regen
  We rijden naar de camping
  Door de regen
  We zetten de tent op
  In de regen
  We spelen lekker buiten
  In de regen
  ‘S avonds is alles nat
  Van de regen
  Maar wij vinden dat niet erg
  Wij kunnen daar tegen!

  Ondertussen schijnt de zon gelukkig wel 🙂

Lees verder in Zin in

Colofon

Adres Redactie

Toko Space t.a.v. Charlie Magazine
Statiestraat 139
2600 Antwerpen