Welcome to tattoo paradise

Fotografe Roselien verkende Toronto aan de hand van tattoos

Fotografe Roselien Beerten trok naar de Canadese stad Toronto en kwam terecht in een waar tattooparadijs. Gewapend met haar fototoestel bewandelde ze de straten en daar ging een tattoowereld voor haar open. Toronto is hip en jong. Een lange geschiedenis kent de stad nog niet. En daarom gingen heel wat Torontenaren op zoek naar een eigen traditie. Eentje met veel tattoos.

Roselien: “De opvallende aanwezigheid van de tattooscene is wat Toronto onderscheidt van andere steden. Dat is iets wat we in België niet op die manier hebben. In Toronto loopt iedereen met armen en benen die getatoeëerd zijn. Ik vind dat mooi en fascinerend en besloot er een fotoreeks over te maken.”

“In Toronto is op elke straathoek wel een tattoozaak te vinden. In totaal gaat het over meer dan 400 tattoozaken. 400 in één stad, dat is niet mis. Die shops zijn er omdat er vraag naar is, dus reken maar uit hoeveel inwoners een of meerdere lichaamsversieringen hebben laten zetten.”

“Iemand zei tegen me dat Toronto gekozen is tot de ultieme hipster-stad van de wereld. Er wonen veel jonge mensen, en ook een mix van allerlei culturen. Toronto is van niemand en tegelijkertijd van iedereen, wat maakt dat je je er snel thuisvoelt.”

“Ik wilde op mijn reis de stad in beeld brengen, maar dan op een bijzondere manier. Ik zocht een element in het straatbeeld om op te focussen en koos tattoos omdat je ze overal ziet in Toronto, maar ook omdat jonge mensen er een soort nieuwe traditie mee lijken te creëren. Het is iets wat hen allemaal verbindt in een jonge, diverse stad.”

Meer weten over Roselien Beerten? Check haar website.

Plaats zelf een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zonder jou geen Charlie!

Kom bij de leukste club van het internet en krijg: 2 bookzines per jaar, Charlie goodies en toegang tot alle online artikels.

En het allerbelangrijkste: de wetenschap dat je bijdraagt aan een stem die nodig is!

Colofon

  • Hoofdredactie Jozefien Daelemans
  • Chef redactie Selma Franssen
  • Marketing & partnerships Sophie Docx
  • Art Direction & fotografie Sarah van Looy Carmen de Vos Sandra Mermans
  • Design & code Birdseye design
Adres Redactie

LDV United
t.a.v. Charlie Magazine
Rijnkaai 100
2000 Antwerpen