#TeamTemptation

“Niets was heerlijker dan naar smerigheid te kijken. Dan voelde je jezelf zo schoon.”
– A. Grunberg

Toen ik zeven jaar geleden op kot woonde, was ik zelden in mijn studentenkamer te vinden. Maar wanneer Temptation Island uitgezonden werd, zat ik steevast met een tiental huisgenoten in mijn kamertje aan de buis gekluisterd. Ik, uiteraard, op de eerste rij, met volle focus op het scherm. “Jongens, het begint. Bekken dicht of oprotten!” Temptation, ah! Alleen al bij de intro proestte ik het uit, cola spoot door m’n neus recht mijn schoot in. Of de anderen ook zo enthousiast waren, weet ik niet meer. Dat boeit me ook eigenlijk niet. Dit was mijn moment.

Vorige week had ik op mijn weekendjob nog een emotioneel gesprek met mijn baas over de perfectie van het goeie ouwe reality programma. Terwijl ik driftig glazen vileer, roep ik richting keuken: “Dat programma was toch echt vet man! Ik snap niet dat ze daarmee gestopt zijn. Duizend keer beter dan al die troep die je nu voorgeschoteld krijgt.” – “Godverdomme ja, ongelooflijk. Weet je nog die Gringo met zijn one-liners? Talk to da hand ‘cuz da face don’t wanna hear it any more. Die tv-zenders moeten het helemaal niet zo ver gaan zoeken. Gewoon een Temptation-comeback, jonge!” Drie dagen later lees ik dat het geniale programma terug op tafel ligt bij Vijf. Mijn leven heeft weer zin.

Ik hoop uit de grond van mijn hart dat Temptation Island bij me terugkomt, zoals het vroeger was. Schandalig slecht. Want dat is hoe het hoort.

Ik word weer helemaal hyper als ik denk aan de koppels die er steevast in geloven dat zij de ultieme relatietest op een tropisch eiland wél zullen doorstaan. Gescheiden van elkaar maar vergezeld van aanlokkelijke vrijgezellen die al hun charmes in de strijd gooien om ervoor te zorgen dat de huisregel “No kissing, no fucking!” doorbroken wordt. Negen van de tien keer volbrengen de singles deze missie moeiteloos. Onder groot gejuich van de bloeddorstige kijker. Want deze uitspattingen worden meedogenloos gefilmd om de momenten aan het Kampvuur zo pijnlijk mogelijk te maken. In de warme gloed van het vuur mag het lief namelijk op een schermpje bekijken hoe bont hun wederhelft, die opeens een verassend hoog libidos blijkt te hebben, het maakt op het andere eiland. Tijdens het Kampvuur slaat niet zelden de vlam in de pan. De lotgenoten kijken angstvallig mee, in de hoop dat de beelden die zij te zien krijgen, minder erg zullen zijn. Helaas voor hen, wordt het beste vaak tot het laatst bewaard.

peter

Ik hoop uit de grond van mijn hart dat Temptation Island bij me terugkomt. Maar dan wel zoals het vroeger was. Schandalig slecht. Want dat is hoe het hoort. Inclusief de zeven hoofdzonden! Ik lijk trouwens niet de enige te zijn die er zo over denkt. Op de sociale media vliegt het nostalgisch verlangen naar Temptation Island je rond de oren. Twee jaar geleden werd er al een Facebookgroep opgericht “Wij willen een nieuw seizoen van Temptation Island”. Zij gaven de hoop doorheen de jaren nooit op. Als die-hard fan, steun ik dit geweldige initiatief en wil ik ook jullie oproepen om de pagina te liken. Kom op Vijf, geef mij, en velen rondom mij, de levensvreugde terug.

En iedereen die beweert dat Temptation Island smakeloos en/of nep is, mag van mij de hoogste palmboom in, kokosnoten gaan plukken als een aapje.

Zit jij ook in #TeamTemptation?

4 reacties

Plaats zelf een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zonder jou geen Charlie!

Kom bij de leukste club van het internet en krijg: 2 bookzines per jaar, Charlie goodies en toegang tot alle online artikels.

En het allerbelangrijkste: de wetenschap dat je bijdraagt aan een stem die nodig is!

Colofon

  • Hoofdredactie Jozefien Daelemans
  • Chef redactie Selma Franssen
  • Marketing & partnerships Sophie Docx
  • Art Direction & fotografie Sarah van Looy Carmen de Vos Sandra Mermans
  • Design & code Birdseye design
Adres Redactie

LDV United
t.a.v. Charlie Magazine
Rijnkaai 100
2000 Antwerpen