Zoenen

Zoenen

Er staat een lange rij bij de bakkerij. Wachten, het ligt me niet, ik denk altijd dat mijn haast interessanter is dan die van een ander. Ik luister hoe een man een roggebrood bestelt, of nee, doe toch maar een wit boerenbroodje. Er vallen muntjes, ze rollen over de vloer. Intussen glijdt de warmte langs mijn blote benen naar binnen. Zuchtend draai ik me om. Buiten hebben de populieren gesneeuwd, witte vlokken waaien door de straat. Het is een bijzonder beeld, waardoor het even duurt voor ik ze zie staan, aan de overkant, achter een gordijn van neervallend dons, een jongen en een meisje. Ze zoenen zich aan elkaar vast. Ze willen in elkaar verdwijnen. Het is de enige manier om te ontkomen aan dat vermoeiende verlangen. Ze zijn vergeten welke dag het is, op welke planeet ze zijn geboren. Ze kussen omdat ze al het andere op korte tijd zijn verleerd. Hun geheugen reikt niet verder dan de lippen van de ander.

“Ik heb ook gezoend met meisjes, maar die smaakten zo gezond.”

Ik word er een beetje wee van. Zonder dat ik het kan helpen trekken de kusscènes uit mijn eigen leven aan me voorbij. Ik heb me opvallend vaak aan de klassiekers gehouden. De achterste rij in een verduisterde bioscoopzaal, het perron tot het zuchtend sluiten van de treindeuren. Maar ik heb ook gezondigd. Ik heb mijn lippen op die van de jongen naast me in het auditorium gedrukt net voor we onze examens mochten omdraaien, waardoor hij me lieflijk liet meekijken op zijn blad en ik slaagde voor een vak waar ik niet eens de titel van kon spellen.

Huilend zoenen smaakte lekker, leerde ik, maar je hart kromp er wel van in elkaar. Ik heb uren liggen zoenen met mijn polsen, om te oefenen. Ik heb ook gezoend met meisjes, maar die smaakten zo gezond. Ik heb altijd mijn veto gesteld tegen zoenen in de regen,

Dit artikel is enkel beschikbaar voor abonnees

Word dus snel lid!

Jaarabonnement

Neem een Jaarabonnement

De beste artikels en strafste interviews worden niet zonder jou geschreven.

Word lid en krijg 2 bookzines per jaar, toegang tot alle online artikels en allerlei leuke extra’s.

Naar de winkel!

Online abonnement

Neem een Jaarabonnement

Of neem een online abonnement en krijg toegang to alle artikels op de site.

Naar de winkel!

Jaarabonnement

Zonder jou geen Charlie!

Kom bij de club en krijg: 2 bookzines, Charlie goodies en toegang tot alle online artikels.

En het allerbelangrijkste: de wetenschap dat je bijdraagt aan een stem die nodig is.

Zonder jou, geen Charlie!

Er is meer dan ooit nood aan eerlijke verhalen en het geloof dat we dingen kunnen veranderen. Hell yeah. Word een Charlie en maak ons magazine mee mogelijk.

Ik word lid!

Colofon

  • Hoofdredactie Jozefien Daelemans
  • Chef redactie Selma Franssen
  • Marketing & partnerships Sophie Docx
  • Art Direction & fotografie Sarah van Looy Carmen de Vos Sandra Mermans
  • Design & code Birdseye design
Adres Redactie

LDV United
t.a.v. Charlie Magazine
Rijnkaai 100
2000 Antwerpen