Artificiële liefde in Abu Dhabi: “Prostitutie is big business”

Een hete zomer: liefde en lust in het Midden-Oosten

Een toevluchtsoord voor holebi’s, een goudmijn voor prostituees en echte liefde in de ondergrondse parking. We gingen op zoek naar de authentieke datingscene in de artificiële Verenigde Arabische Emiraten.

Lara’s vliegtuig staat op het punt te landen in Dubai waar ze haar zus gaat bezoeken, wanneer een dromerige stem door de intercom weerklinkt: “Mogen we u eraan herinneren dat het Ramadan is en dat het verboden is in het openbaar te eten of te drinken zolang de zon op is.” Paniek. Honger, dorst en paniek. De Libanese atheïst vertelt me hoe ze na een hele middag door de verlaten straten van Dubai onder een verschroeiende zon te slenteren op de bovenste verdieping van het hotel, in een hoekje achter een gordijn, naar een buffet gewenkt werd. Opluchting, daar rond de tafel met de expats.

“Buitenechtelijke seks, ongetrouwd samenwonen en homoseksualiteit worden als illegale praktijken beschouwd.”

Expats die eigenlijk het grootste deel van de bevolking uitmaken in de Verenigde Arabische Emiraten, waar minder dan 12 procent écht Emirati is. Bovendien is de genderbalans met 72 procent mannen tegenover 28 procent vrouwen volledig zoek. Voeg daar nog aan toe dat het al islam is wat de plak zwaait, waardoor buitenechtelijke seks, ongetrouwd samenwonen en homoseksualiteit stuk voor stuk als illegale praktijken worden beschouwd en je kunt al raden dat daten geen eenvoudige klus wordt in het land.

Bevallen in het buitenland

Er is een constante wrijving tussen het officiële discours van een gematigde islam en de vaak losbandige realiteit. Het beschermen van tradities en het beschermen van de zaakvoerders. Waarden versus rijkdom.

“Er zat een Engels meisje bij me in de klas. Zij is halsoverkop uit Dubai vertrokken en negen maanden later was ze terug: mét baby en een kersverse echtgenoot,” vertelt de Belgische Sophie die in Dubai opgroeide.

Dit artikel is enkel beschikbaar voor abonnees

Word dus snel lid!

Jaarabonnement

Neem een Jaarabonnement

De beste artikels en strafste interviews worden niet zonder jou geschreven.

Word lid en krijg 2 bookzines per jaar, toegang tot alle online artikels en allerlei leuke extra’s.

Naar de winkel!

Online abonnement

Neem een Jaarabonnement

Of neem een online abonnement en krijg toegang to alle artikels op de site.

Naar de winkel!

Zonder jou geen Charlie!

Kom bij de leukste club van het internet en krijg: 2 bookzines per jaar, Charlie goodies en toegang tot alle online artikels.

En het allerbelangrijkste: de wetenschap dat je bijdraagt aan een stem die nodig is!

Nu of nooit

Zonder jouw steun, stopt Charlie!

Hey daar, leuk dat je Charlie leest! Maar wist je dat slechts 1,3% van onze lezers lid is van Charlie en zo ons magazine financieel ondersteunt? Daarmee redden we het niet. Daarom starten we een fundraising om € 100.000 op te halen.Het is nu of nooit voor Charlie.

Riep jij al eens ‘fuck yeah’ bij het lezen van onze stukken? Wil je dat Charlie blijft bestaan? Open dan je hart en je portefeuille. Doe een gift, neem een jaarabonnement of geef er één cadeau!

Alleen met jouw steun kunnen we Charlie blijven maken. We keep it real. Als wij het niet meer doen, wie dan wel?

 • Jaarabonnement

  50

  • 2 bookzines per jaar
  • 1 jaar toegang tot alle online artikelen

  Ik neem een abonnement! Ik doe er een cadeau!

 • Ik steun Charlie

  • En draag bij aan een stem die nodig is!

  Verkrijgbaar!

 • Online abonnement

  25

  • 1 jaar toegang tot alle online artikelen

  Ik neem een online abonnement!

Wil je meer doen?

Ben of ken je een bedrijf of organisatie die gelooft in onze missie en een grotere gift of sponsoring wil doen? Iemand die bereid is om te investeren in kwaliteitsvolle journalistiek en jong vrouwelijk talent? Kijk hier welke opties er zijn en neem contact met ons op.

Hoe kan ik helpen?

Colofon

 • Hoofdredactie Jozefien Daelemans
 • Chef redactie Selma Franssen
 • Marketing & partnerships Sophie Docx
 • Art Direction & fotografie Sarah van Looy Carmen de Vos Sandra Mermans
 • Design & code Birdseye design
Adres Redactie

LDV United
t.a.v. Charlie Magazine
Rijnkaai 100
2000 Antwerpen