Artificiële liefde in Abu Dhabi: “Prostitutie is big business”

Een hete zomer: liefde en lust in het Midden-Oosten

Een toevluchtsoord voor holebi’s, een goudmijn voor prostituees en echte liefde in de ondergrondse parking. We gingen op zoek naar de authentieke datingscene in de artificiële Verenigde Arabische Emiraten.

Lara’s vliegtuig staat op het punt te landen in Dubai waar ze haar zus gaat bezoeken, wanneer een dromerige stem door de intercom weerklinkt: “Mogen we u eraan herinneren dat het Ramadan is en dat het verboden is in het openbaar te eten of te drinken zolang de zon op is.” Paniek. Honger, dorst en paniek. De Libanese atheïst vertelt me hoe ze na een hele middag door de verlaten straten van Dubai onder een verschroeiende zon te slenteren op de bovenste verdieping van het hotel, in een hoekje achter een gordijn, naar een buffet gewenkt werd. Opluchting, daar rond de tafel met de expats.

“Buitenechtelijke seks, ongetrouwd samenwonen en homoseksualiteit worden als illegale praktijken beschouwd.”

Expats die eigenlijk het grootste deel van de bevolking uitmaken in de Verenigde Arabische Emiraten, waar minder dan 12 procent écht Emirati is. Bovendien is de genderbalans met 72 procent mannen tegenover 28 procent vrouwen volledig zoek. Voeg daar nog aan toe dat het al islam is wat de plak zwaait, waardoor buitenechtelijke seks, ongetrouwd samenwonen en homoseksualiteit stuk voor stuk als illegale praktijken worden beschouwd en je kunt al raden dat daten geen eenvoudige klus wordt in het land.

Bevallen in het buitenland

Er is een constante wrijving tussen het officiële discours van een gematigde islam en de vaak losbandige realiteit. Het beschermen van tradities en het beschermen van de zaakvoerders. Waarden versus rijkdom.

“Er zat een Engels meisje bij me in de klas. Zij is halsoverkop uit Dubai vertrokken en negen maanden later was ze terug: mét baby en een kersverse echtgenoot,” vertelt de Belgische Sophie die in Dubai opgroeide.

Dit artikel is enkel beschikbaar voor abonnees

Word deze week lid!

Promo-actie

Neem een Jaarabonnement

Charlie gaat op zoek naar het beest in zichzelf in het nieuwe bookzine. Om dat te vieren, doen we een wilde actie!

De 300 snelste surfers krijgen deze week een jaarabonnement aan €30 ipv €50.

Ga snel naar de webshop en koop dat abonnement!

Naar de winkel!

Ga wild
en word lid!

Charlie gaat op zoek naar het beest in zichzelf in een najaarsnummer met als thema ‘Wild van Hart’. Om dit te vieren, doen we een wilde actie:

De 300 snelste surfers krijgen deze week een jaarabonnement aan €30 ipv €50.

Ga snel naar de webshop en koop dat abonnement!

Colofon

  • Hoofdredactie Jozefien Daelemans
  • Chef redactie Selma Franssen
  • Marketing & partnerships Sophie Docx
  • Art Direction & fotografie Sarah van Looy Carmen de Vos Sandra Mermans
  • Design & code Birdseye design
Adres Redactie

LDV United
t.a.v. Charlie Magazine
Rijnkaai 100
2000 Antwerpen