“Mensen vooruit helpen, dat is een beetje een verslaving”

Soe Nsuki ondervraagt zot drukke mensen over hun energielevel

Je kent ze wel, van die mensen die op twee dagen evenveel doen als jij in een week. Voor de Energiereeks ga ik op zoek naar zulke drukbezette mensen, en vraagt hen: “Hoe doen jullie het toch?” Vandaag is Elisabeth Severino Fernandes aka Miss Elli aan het woord, slam-poet, organisator, regisseuse en activiste.

Miss Elli, wat doe jij eigenlijk allemaal?
“Ik organiseer Mamas Open Mic, dat is een Antwerps open podium voor mensen die met spoken word bezig zijn. Het is ook een kans voor jonge mensen om te leren organiseren: we bieden een talenttraject voor jonge artiesten die ervaring willen opdoen. Mamas Open Mic is een broeihaard. Het publiek en de deelnemers die wij aantrekken zijn heel divers. En dat is één van mijn doelen: de diverse samenleving vertalen naar het podium. Ik wil dat meer vrouwen en mensen van kleur kansen krijgen om te spelen, maar ook om te organiseren. Dat wordt vandaag vooral door mannen gedaan, ook in de slam poetry scene. Er moeten meer vrouwen dingen organiseren. Ik wil graag het goede voorbeeld geven.”

“Rauw talent is oprecht. In een maatschappij waar veel fake is, heeft dat een enorm grote waarde voor mij.”

Vraagt dat veel van jou?
“Mamas Open Mic loopt als een trein, we zijn er al zeven jaar mee bezig. Ik ken de structuren onderhand wel en betrek andere mensen in de organisatie. Wij zijn een team. Het is heel duidelijk voor mij waarom ik dit doe: talentontwikkeling bij anderen. Mijn andere projecten draaien daar ook rond: ik regisseer sinds kort live perfomances, ik werk mee aan nationale en internationale projecten, geef slam workshops, geef workshops om workshops te leren geven,… Ik wil mensen die niet vaak aan bod komen helpen om hun artistiek leven te veranderen. Daar krijg ik enorm veel energie van. Ik geloof in emancipatie via kunst.

Dit artikel staat in onze ledenzone.

Maar iedereen kan lid worden!

Neem nu een abonnement op Charlie en voor slechts €50 per jaar (of iets meer dan €4 per maand) krijg je toegang tot alle artikels. Bovendien ontvang je Charlie goodies en krijg je 2x per jaar ons bookzine in de bus!

Neem dus snel een abonnement en join the club!

Jaarabonnement

Zonder jou geen Charie!

Kom bij de club en krijg: 2 bookzines, Charlie goodies en toegang tot alle online artikels.

En het allerbelangrijkste: de wetenschap dat je bijdraagt aan een stem die nodig is.

Zonder jou, geen Charlie!

Er is meer dan ooit nood aan eerlijke verhalen en het geloof dat we dingen kunnen veranderen. Hell yeah. Word een Charlie en maak ons magazine mee mogelijk.

Ik word lid!

Colofon

  • Hoofdredactie Jozefien Daelemans
  • Chef redactie Selma Franssen
  • Marketing & partnerships Sophie Docx
  • Art Direction & fotografie Sarah van Looy Carmen de Vos Sandra Mermans
  • Design & code Birdseye design
Adres Redactie

LDV United
t.a.v. Charlie Magazine
Rijnkaai 100
2000 Antwerpen