Reportage

Nog lang niet klaar: de strijd om gelijk seksueel genot

Nog lang niet klaar: de strijd om gelijk seksueel genot

Haar seksspeeltje voor vrouwen werd genomineerd voor een innovatieprijs op de meest prestigieuze technologiebeurs voor consumenten (CET) in Amerika. Tot de organisatie besloot dat haar product ‘obsceen en vulgair’ was. Lora Haddock ging de strijd aan voor gelijke waardering van seksueel genot voor vrouwen én won.

“Als kind uit een vrij gezin heb ik me van jongs af aan verbaasd over het taboe op vrouwelijk genot. Bij ons thuis werd er vrij over seks en masturbatie gesproken. Het was aan mij om te geloven wat ik wilde en om voor mijn lichaam te zorgen op een manier die goed voelde voor mij. In Amerika is dat uitzonderlijk: het is een preuts en behoudend land. Toen ik eerst als verpleegster in de zorg en daarna in het leger terecht kwam, zag ik pas dat ongelijkheid in genot de norm is. De technologiesector – dé industrie die zich laat voorstaan op innovatie, is geen haar beter als het om seksualiteit gaat. Het is tijd dat daar verandering in komt.”

“De Osé beweegt niet via trilling, maar imiteert menselijke beweging.”

De 33-jarige Lora Haddock windt er geen doekjes om. Ondanks een meervoudige jetlag –

Dit artikel is enkel beschikbaar voor abonnees

Word dus snel lid!

Naar de winkel!

Online abonnement

Neem een Online abonnement

Of neem een online abonnement en krijg toegang to alle artikels op de site.

Neem een online abonnement!

Laila zwerft tussen Amerika en Nederland en schrijft over politiek, campagnes en maatschappelijke (on)gelijkheid. De rauwheid van Amerika fascineert haar.” Het maakt een land vol tegenstellingen waar iedereen aan het overleven is; het is hard en rauw en tegelijkertijd glanst het”. Voor ze ging schrijven werkte ze 15 jaar als politiek strateeg en campagnespecialist en werkte onder ander voor de Obama campagne in 2012 in Philadelphia.

Lees verder in Lijf
Vrienden van Charlie

Ook Charlie friend worden? Stuur een mail voor info naar sophie@charliemag.be