column

De bruine pop van de Sint

De bruine pop van de Sint

I k gok dat ik een jaar of… nee, ik heb totáál geen idee wat een realistische leeftijdsinschatting is, dus ik ga het gewoon op ‘vroeger’ houden. Dus vroeger, net zoals alle andere ‘vroegere’ jaren, schreef ik mijn brief aan de Sint. Die plakte ik dan gretig vol met allerlei prentjes die ik zorgvuldig had uitgezocht in de sinterklaasboekjes waar onze brievenbus mee uitpuilde.

Ik herinner me niet veel, maar wel nog dat het jongensspeelgoed meestal vooraan stond en gedrukt was op blauw papier. Achteraan stond het meisjesspeelgoed, quasi alles in het roze. Over die genderongelijke socialisering kunnen we het ook nog eens hebben, maar da’s voor een andere keer.

Want als kleine ukkie was ik me er uiteraard niet van bewust. Ik koos dan ook voor de populaire Baby Born-pop. Die was ook vaak te zien in de reclameblokken op tv, tussen Pokémon en Totally Spies door. Ik plakte het prentje zorgvuldig in mijn brief en zette mijn schoentje klaar voor de open haard. Vanaf dan was het nagelbijtend afwachten.

“Mijn teleurstelling was groot toen de Sint uiteindelijk was langs geweest.”

Mijn stilzwijgende teleurstelling was groot toen de Sint uiteindelijk was langs geweest.

Dit artikel is enkel beschikbaar voor abonnees

Word dus snel lid!

Naar de winkel!

Online abonnement

Neem een Online abonnement

Of neem een online abonnement en krijg toegang to alle artikels op de site.

Neem een online abonnement!

Anouk Torbeyns is geboren in India en getogen in België. Haar huid is donker, maar haar privilege wit. Ze groeide op in een echt Vlaams boerengat en woont nu in de diverse stad. Ondertussen zoekt ze nieuwsgierig haar weg tussen al die schijnbare tegenstellingen. Als eindredacteur is ze verzot op de Nederlandse taal en als jonge journaliste zal ze waarschijnlijk meer vragen stellen dan antwoorden bieden.

Lees verder in Mensen
Vrienden van Charlie

Ook Charlie friend worden? Stuur een mail voor info naar sophie@charliemag.be