Wildplassers

Wildplassers

Wat een gezeik, om een gratis openbare wc te vinden. Antwerpen telt er 28 die 24 uur per dag open zijn, maar daarvan zijn er amper zes toegankelijk voor vrouwen. De urinoirs die Mechelen installeerde in de vorm van ­bloembakken? Enkel voor mannen. Hoog tijd om buiten te leren urineren. Sara Stragier & Charlotte Wollaert testten vier methodes uit.

1. Hurken

Methode: Iedereen die ooit lid ­geweest is van de scouts of Chiro kent de traditionele hurkmethode. Maar wat als kind een avontuurlijke plasbeurt was, is nu vooral de snelste ­manier om een GAS-boete op te ­lopen, of erger. Wie geen rok aanheeft tijdens het wildplassen, confronteert omstaanders al snel met ongewenste ­naaktheid. Dit maakt deze manier absoluut niet geschikt in of rond de bebouwde kom. Gebruik deze methode enkel en ­alleen in geval van – heel hoge – nood en ­begin er niet aan zonder plasbuddy die voor beschutting zorgt en op de uitkijk staat. Word je toch betrapt, panikeer dan ­zeker niet. Hurken is namelijk een erg ­populaire pose op Instagram; gooi wat peacetekens in de lucht of dab vol overtuiging om eventuele voorbij­gangers af te leiden van je blote billen.

Bonustip: Met je onderbroek op je enkels is het moeilijk om je schoenen urinevrij te houden. Wie ook maar een beetje last heeft van evenwichtsproblemen, raden we aan een stevige boom te zoeken en zich daar de hele plasbeurt lang aan vast te klampen.

Conclusie: Al bij al is het een hele klus om de juiste locatie, coördinatie en concentratie te vinden om de hurkmethode tot een goed einde te brengen. Hoewel je blaas je achteraf erg dankbaar is, is hurkend plassen vreselijk ­inefficiënt voor alle betrokkenen en zo’n GAS-boete kan wel 149 euro bedragen – de prijs van je verloren waardigheid niet meegerekend.

Onze vrouwen testten ook nog een urinoir, een plastuit en een urinaal uit. In bookzine 8 lees je welke techniek de beste score behaalt. Spoiler: wildplassen is pislink. Bookzine 8 is te koop via de webshop of in een van deze verkooppunten. Of lees de reportage online via Blendle voor €0,49!
1 reactie
 • joke says:

  Den truc bij het hurken is dus uw onderbroek in uw knieholte zodat ge uw voeten kunt sprijden,evenwicht houdt en niks nat zeikt

Plaats zelf een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zonder jou geen Charlie!

Kom bij de leukste club van het internet en krijg: 2 bookzines per jaar, Charlie goodies en toegang tot alle online artikels.

En het allerbelangrijkste: de wetenschap dat je bijdraagt aan een stem die nodig is!

Nu of nooit

Zonder jouw steun, stopt Charlie!

Hey daar, leuk dat je Charlie leest! Maar wist je dat slechts 1,3% van onze lezers lid is van Charlie en zo ons magazine financieel ondersteunt? Daarmee redden we het niet. Daarom starten we een fundraising om € 100.000 op te halen.Het is nu of nooit voor Charlie.

Riep jij al eens ‘fuck yeah’ bij het lezen van onze stukken? Wil je dat Charlie blijft bestaan? Open dan je hart en je portefeuille. Doe een gift, neem een jaarabonnement of geef er één cadeau!

Alleen met jouw steun kunnen we Charlie blijven maken. We keep it real. Als wij het niet meer doen, wie dan wel?

 • Jaarabonnement

  50

  • 2 bookzines per jaar
  • 1 jaar toegang tot alle online artikelen

  Ik neem een abonnement! Ik doe er een cadeau!

 • Ik steun Charlie

  • En draag bij aan een stem die nodig is!

  Verkrijgbaar!

 • Online abonnement

  25

  • 1 jaar toegang tot alle online artikelen

  Ik neem een online abonnement!

Wil je meer doen?

Ben of ken je een bedrijf of organisatie die gelooft in onze missie en een grotere gift of sponsoring wil doen? Iemand die bereid is om te investeren in kwaliteitsvolle journalistiek en jong vrouwelijk talent? Kijk hier welke opties er zijn en neem contact met ons op.

Hoe kan ik helpen?

Colofon

 • Hoofdredactie Jozefien Daelemans
 • Chef redactie Selma Franssen
 • Marketing & partnerships Sophie Docx
 • Art Direction & fotografie Sarah van Looy Carmen de Vos Sandra Mermans
 • Design & code Birdseye design
Adres Redactie

LDV United
t.a.v. Charlie Magazine
Rijnkaai 100
2000 Antwerpen