De beste feelgood stukken van 2017

Staat na al die dramatische jaaroverzichten het huilen je nader dan het lachen? Lees dan een van onze grappige columns of openhartige getuigenissen. Want zoals schrijfster Stella Bergsma in ons zesde bookzine al zei: “Waarom zijn we niet allemaal wat eerlijker? Het maakt allemaal niet zo veel uit. Het is het leven maar.”

 

Weg met perfecte diners: hier is het Shitty Dinner!

Jezus, het is dringend tijd voor etentjes waar je zelf ook iets aan hebt, als je ze organiseert, vinden Sara en Zita Theunynck. Enter het Shitty Dinner, waarbij je niet naar de winkel mag voor ingrediënten, je huis niet mag opruimen en chips gewoon rechtstreeks uit de zak eet. Winning!

Lang leve saaie seks

Hoe houd je de seks spannend als je al meer dan 10 jaar samen bent met dezelfde partner. Het antwoord is simpel: niet. maar is spannende seks altijd betere seks? Onze gastredactrice vindt alvast van niet. “Geen eetbare slipjes of anale kralen in onze nachtkastjes. We doen wat goed voelt, maar forceren niets.”

Een hart onder de riem van alle tall girls

Deze is voor alle lange slungels, reuzinnen en schoenmaatjes 43: recht je rug en geniet van je lengte in plaats van je ervoor te schamen. Redactrice Camille schreef jullie een selflove note: “Kort of lang, we hebben allemaal issues. Hou van jezelf net omdát je groot bent.”

Steek die anti-celullite crème toch in je reet

Hoofdredactrice Jozefien geeft je acht redenen waarom je geen anti-cellulitecrème moet kopen. Waaronder ‘het werkt niet’, ‘iedereen heeft het’ en ‘het komt altijd terug’. Zo eis je je lichaam terug van de schoonheidsindustrie en reclamemakers.

Mooie mislukkingen in beeld

Fotografe Julie Scheurweghs heeft altijd al een fascinatie gehad voor ongelukjes bij het fotograferen: momenten waarop het model de ogen sluit of een niet zo flatteus gezicht trekt. De foto’s zijn eerlijk, ze zijn anders. En net daarom vinden wij ze zo leuk!

Hier is mijn gewicht, te nemen of te laten

Body positivity activiste Sabine Peeters wil zichzelf niet langer verstoppen. Ze is het beu om in een maatschappij te leven waarin er een even groot taboe rust op het cijfer van de weegschaal als rond het cijfer op onze loonbrief. En daarom doet zij een coming-out.

Emoshit introduceert een nieuwe verkeersregel

Het leven is zo al een puinhoop, als je dan ook nog met een ellendige regenfrak op de fiets zit, moet de wereld gewoon een beetje meewerken. daarom introduceert Zita een nieuwe verkeersregel, die op veel sympathie kon rekenen van de fietsers.

Waarom ouder worden leuker is dan je denkt

Bang om oud te worden? Nergens voor nodig, vindt Jozefien. “Al bij al is ouder worden gewoon een groot feest. Misschien niet met dansen op de tafel en kotsen in het toilet, maar wel met goeie vrienden, gesprekken die de volgende ochtend nog blijven hangen en vooral een comfortabel bed aan het eind van de avond.”

Uitgetest: online leren masturberen

We weten allemaal dat af en toe eens lekker klaarkomen goed is voor je geluksgevoel. Reden genoeg dus om te oefenen en er steeds beter in te worden. Wij deden een online cursus masturberen en gaven onze tips aan jou door. Graag gedaan.

Stereotypen zijn bullshit

Dat wisten we natuurlijk al, maar illustratrice Nanoe zet nog eens haarfijn op een rijtje waarom de meeste man-vrouw clichés zo’n ongelooflijke onzin zijn.

Free the female fart!

Laat een man een scheet, weerklinkt er hier en daar licht gegniffel, af en toe een stille ‘pardon’ uit de richting van de producent. Doet een vrouw hetzelfde, is ze al snel ‘een ranzig wijf’. Want inderdaad, vrouwenscheten zijn voor veel mensen nog altijd not done. Tijd om dat eens te doorbreken. Toet toet!

De grote zeemeermin

Elke maand laat fotografe Sylvia Konior het beste van zichzelf zien in een absurd zelfportret. Redactrice Ann-Marie Cordia schrijft er telkens een modern sprookje bij. Soms bitterzoet, maar vaak ook heel hilarisch, zoals deze over een vrouw die een zeemeermin wil worden.

Omhels je innerlijke seut en ga voor die goeie nachtrust!

Van goed slapen, word je een beter mens. Jozefien is ervaringsdeskundige in slaapproblemen overwinnen en geeft je haar niet voor de hand liggende tips. Van loopgravenslapen tot de lijkhouding, doe er je voordeel mee!

Hairgoals: mannen over hun lange haar

Dit is werkelijk een van de mooiste producties van het jaar. Fotografie Sarah heeft een fascinatie voor mannen met lang haar en vroeg hen hoe belangrijk hun haar voor hen is. “Als ik mijn haar zou knippen, dan ben ik niemand meer!”

Charlie Magazine kan enkel leuke stukken blijven schrijven met hulp van onze abonnees. Want achter elk artikel zitten brainstorms, eindredactie, fotografie en illustratie. En dat kunnen we alleen voorzien als er voldoende mensen bereid zijn om lid te worden van onze club en zo ons magazine financieel mee te ondersteunen. Zonder jou, geen Charlie. Doe alvast een eerste goeie daad in 2018 en neem een jaarabonnement. Je krijgt er onze bookzines, alle paywall artikels en vooral dat heerlijke ‘I just did the right thing-gevoel’ gratis bovenop!

Ik word lid

Plaats zelf een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zonder jou
geen Charlie!

We hebben jou nodig om ons magazine te blijven maken. Kom dus bij de club en krijg:

  • 2 bookzines (nr. 8: najaar 2018, nr. 9: voorjaar 2019)
  • Charlie goodies toegang tot alle online artikels
  • En het allerbelangrijkste: de wetenschap dat je bijdraagt aan een stem die nodig is.

Zonder jou, geen Charlie!

Er is meer dan ooit nood aan eerlijke verhalen en het geloof dat we dingen kunnen veranderen. Hell yeah. Word een Charlie en maak ons magazine mee mogelijk.

Ik word lid!

Colofon

  • Hoofdredactie Jozefien Daelemans
  • Chef redactie Selma Franssen
  • Marketing & partnerships Sophie Docx
  • Art Direction & fotografie Sarah van Looy Carmen de Vos Sandra Mermans
  • Design & code Birdseye design
Adres Redactie

LDV United
t.a.v. Charlie Magazine
Rijnkaai 100
2000 Antwerpen