“Falen is inherent aan kinderen opvoeden”

Vaderklap praat met bekende vaders

Pieter en Dimitri zijn de vaders achter de website ‘Vaderklap’. Ze willen een inkijk geven in hoe het is om vader te zijn en er zo zelf ook beter in worden. Ze nodigen zes bekende vaders uit om rond het kampvuur te praten over vader zijn. Wat is vaderschap voor televisiemaker en acteur Joris Hessels?

De bekende helft van het Radio Gaga duo is de eerste gast in Vadervuur. Joris Hessels is papa van één zoontje, Oscar, en pluspapa – of dat het juiste woord is, laten we in het midden – van twee anderen. De setting van het interview is even aangenaam als de gast, een kampvuur en een biertje creëren een aangename en warme sfeer. Joris vertelt dat hij altijd al een intense kinderwens had en “supergraag” vader is.

“Zeker met het co-ouderschap wil ik echt een goede vader zijn in de week dat hij bij mij is.”

Als ze teruggaan naar het prille begin van de eerste maanden als vader, vertelt Joris hoe intens het was, omdat hij veel weg moest voor zijn werk. Maar dat hij ook veel geluk heeft gehad. De mama van Oscar had besloten om geen borstvoeding te geven, waardoor hij meteen het flesje kon geven en zo ook ‘nuttig’ was. “Wat ik vaak hoor bij andere vaders en zelf ook merkte, is dat je er soms een beetje bij staat. Het wordt door de maatschappij onbewust wat meegegeven dat een vrouw het instinctief beter kan. Terwijl een man dat ook goed kan, op zijn manier, maar daar niet altijd vertrouwen in heeft.”

De schrik om te falen is erg aanwezig bij Joris, al vindt hij dat inherent aan het opvoeden. “Bij mij is die angst wel intens aanwezig, ik wil het heel graag goed doen. Zeker met het co-ouderschap wil ik echt een goede vader zijn in de week dat hij bij mij is.” Aan collega-vaders wil hij vooral zeggen dat ze ervoor moeten zorgen dat ze het gevoel hebben dat ze vader mogen zijn. “Beleef die vadermomenten en wees de vader die je wil zijn.”

Bekijk hier alle Vadervuur interviews
Vaderklap is een initiatief van twee vaders in hart en nieren. Vaders die willen vertellen, schrijven, beleven en inkijk geven in hoe het is om vader te worden en te zijn. Inspireren van vaders om het goed (en misschien nog beter) te doen is het doel en automatisch worden we hierdoor zelf betere vaders. www.vaderklap.be
0 reacties

Plaats zelf een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.

Jaarabonnement

Zonder jou geen Charlie!

Kom bij de club en krijg: 2 bookzines, Charlie goodies en toegang tot alle online artikels.

En het allerbelangrijkste: de wetenschap dat je bijdraagt aan een stem die nodig is.

Zonder jou, geen Charlie!

Er is meer dan ooit nood aan eerlijke verhalen en het geloof dat we dingen kunnen veranderen. Hell yeah. Word een Charlie en maak ons magazine mee mogelijk.

Ik word lid!

Colofon

  • Hoofdredactie Jozefien Daelemans
  • Chef redactie Selma Franssen
  • Marketing & partnerships Sophie Docx
  • Art Direction & fotografie Sarah van Looy Carmen de Vos Sandra Mermans
  • Design & code Birdseye design
Adres Redactie

LDV United
t.a.v. Charlie Magazine
Rijnkaai 100
2000 Antwerpen