“Falen is inherent aan kinderen opvoeden”

Vaderklap praat met bekende vaders

Pieter en Dimitri zijn de vaders achter de website ‘Vaderklap’. Ze willen een inkijk geven in hoe het is om vader te zijn en er zo zelf ook beter in worden. Ze nodigen zes bekende vaders uit om rond het kampvuur te praten over vader zijn. Wat is vaderschap voor televisiemaker en acteur Joris Hessels?

De bekende helft van het Radio Gaga duo is de eerste gast in Vadervuur. Joris Hessels is papa van één zoontje, Oscar, en pluspapa – of dat het juiste woord is, laten we in het midden – van twee anderen. De setting van het interview is even aangenaam als de gast, een kampvuur en een biertje creëren een aangename en warme sfeer. Joris vertelt dat hij altijd al een intense kinderwens had en “supergraag” vader is.

“Zeker met het co-ouderschap wil ik echt een goede vader zijn in de week dat hij bij mij is.”

Als ze teruggaan naar het prille begin van de eerste maanden als vader, vertelt Joris hoe intens het was, omdat hij veel weg moest voor zijn werk. Maar dat hij ook veel geluk heeft gehad. De mama van Oscar had besloten om geen borstvoeding te geven, waardoor hij meteen het flesje kon geven en zo ook ‘nuttig’ was. “Wat ik vaak hoor bij andere vaders en zelf ook merkte, is dat je er soms een beetje bij staat. Het wordt door de maatschappij onbewust wat meegegeven dat een vrouw het instinctief beter kan. Terwijl een man dat ook goed kan, op zijn manier, maar daar niet altijd vertrouwen in heeft.”

De schrik om te falen is erg aanwezig bij Joris, al vindt hij dat inherent aan het opvoeden. “Bij mij is die angst wel intens aanwezig, ik wil het heel graag goed doen. Zeker met het co-ouderschap wil ik echt een goede vader zijn in de week dat hij bij mij is.” Aan collega-vaders wil hij vooral zeggen dat ze ervoor moeten zorgen dat ze het gevoel hebben dat ze vader mogen zijn. “Beleef die vadermomenten en wees de vader die je wil zijn.”

Bekijk hier alle Vadervuur interviews
Vaderklap is een initiatief van twee vaders in hart en nieren. Vaders die willen vertellen, schrijven, beleven en inkijk geven in hoe het is om vader te worden en te zijn. Inspireren van vaders om het goed (en misschien nog beter) te doen is het doel en automatisch worden we hierdoor zelf betere vaders. www.vaderklap.be
0 reacties

Plaats zelf een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zonder jou geen Charlie!

Kom bij de leukste club van het internet en krijg: 2 bookzines per jaar, Charlie goodies en toegang tot alle online artikels.

En het allerbelangrijkste: de wetenschap dat je bijdraagt aan een stem die nodig is!

Nu of nooit

Zonder jouw steun, stopt Charlie!

Hey daar, leuk dat je Charlie leest! Maar wist je dat slechts 1,3% van onze lezers lid is van Charlie en zo ons magazine financieel ondersteunt? Daarmee redden we het niet. Daarom starten we een fundraising om € 100.000 op te halen.Het is nu of nooit voor Charlie.

Riep jij al eens ‘fuck yeah’ bij het lezen van onze stukken? Wil je dat Charlie blijft bestaan? Open dan je hart en je portefeuille. Doe een gift, neem een jaarabonnement of geef er één cadeau!

Alleen met jouw steun kunnen we Charlie blijven maken. We keep it real. Als wij het niet meer doen, wie dan wel?

 • Jaarabonnement

  50

  • 2 bookzines per jaar
  • 1 jaar toegang tot alle online artikelen

  Ik neem een abonnement! Ik doe er een cadeau!

 • Ik steun Charlie

  • En draag bij aan een stem die nodig is!

  Verkrijgbaar!

 • Online abonnement

  25

  • 1 jaar toegang tot alle online artikelen

  Ik neem een online abonnement!

Wil je meer doen?

Ben of ken je een bedrijf of organisatie die gelooft in onze missie en een grotere gift of sponsoring wil doen? Iemand die bereid is om te investeren in kwaliteitsvolle journalistiek en jong vrouwelijk talent? Kijk hier welke opties er zijn en neem contact met ons op.

Hoe kan ik helpen?

Colofon

 • Hoofdredactie Jozefien Daelemans
 • Chef redactie Selma Franssen
 • Marketing & partnerships Sophie Docx
 • Art Direction & fotografie Sarah van Looy Carmen de Vos Sandra Mermans
 • Design & code Birdseye design
Adres Redactie

LDV United
t.a.v. Charlie Magazine
Rijnkaai 100
2000 Antwerpen