Buitengewoon

“Het is niet altijd even praktisch, maar dat maakt het juist zo geil”

“Het is niet altijd even praktisch, maar dat maakt het juist zo geil”
Uit ons archief maar opnieuw actueel.

Sophie houdt van mensen die buiten de lijntjes kleuren en een buitengewone job, passie of levenswijze hebben. Ze is ervan overtuigd dat elk verhaal de moeite waard is en deinst dan ook niet terug voor een openhartig gesprek. Ze ging op bezoek bij Thomas, die kickt op het dragen van vrouwenlingerie.

Twee weken geleden kreeg ik een Facebookbericht van Thomas (29), die ik een paar jaar terug leerde kennen in het Antwerpse nachtleven. Na wat smalltalk vraagt hij heel voorzichtig of ik toevallig nog gebruikt ondergoed heb liggen dat ik niet meer draag. Niet om aan te snuffelen maar wel om zelf aan te trekken. Allright! Hier wil ik meer over weten. Tijd voor een bezoekje!

Dus je bent gefascineerd door vrouwenondergoed?
“Jep, dat heb ik altijd al gehad. Ik vind het lekker om sexy lingerie te dragen, ik word er geil van. Het is puur seksueel. Vaak worden mannen die vrouwenkleding dragen geassocieerd met homo zijn. Maar ik val echt alleen op vrouwen. Ik weet dat mensen dat niet altijd even goed kunnen vatten. Daarom vond ik het best moeilijk om jou daarover aan te spreken.”

Maar waarom koop je dat dan niet gewoon in de winkel of online?
“Pff, dat is zo’n grote stap. En het is ook best duur.”

Zo duur is dat toch niet? En mij benaderen is toch een minstens even grote stap, of zie ik dat verkeerd?
“Oké, nee. Je hebt gelijk. Ik vind het eerlijk gezegd gewoon het leukst als het gedragen is en ik het van een vrouw krijg. Dat maakt het extra intiem.”

Hoe is die fascinatie begonnen?
“Toen ik een jaar of 14 was, had mijn moeder per ongeluk mijn zus haar ondergoed in mijn kast gelegd. Ik heb dat aangetrokken en vond dat toen wel tof. Maar heb er daarna eigenlijk jarenlang niet meer aan gedacht.”

En toen?
“Het vriendinnetje dat ik had op mijn tweeëntwintigste woonde een eind uit de buurt. We chatten veel en waren niet vies van wat sexting af en toe. Je moet wat hè, als je elkaar niet zo vaak ziet. We daagden elkaar uit om onze seksuele fantasieën naar elkaar te sturen. Per sms durf je wat meer, dus heb ik haar in een berichtje verteld dat het me wel geil leek om haar ondergoed eens aan te trekken.”

Mijn vriendin vond het mooi omdat het mijn mannelijkheid benadrukte.

Dat lijkt me best spannend. Hoe reageerde je vriendin daar op?
“Oh, ja ze reageerde heel chill. De week er op kwam ze langs en toen ze vertrokken was, stuurde ze mij een berichtje waarin stond dat ze een kadootje voor me achtergelaten had in mijn slaapkamer. Daar vond ik haar slipje. Ik trok het meteen aan en stuurde haar een foto door.”

En toen?
“Mijn vriendin vond het mooi omdat het mijn mannelijkheid benadrukte. Dus toen ik haar in real life zag, trok ik het meteen aan. We hadden seks terwijl ik haar slipje droeg. Dat was best een grote stap voor mij. Heel spannend en opwindend. Je weet natuurlijk nooit hoe de ander er op reageert. Maar wij hadden zo’n goede band dat ik ook wel wist dat ze mij er nooit om zou uitlachen. We zijn ondertussen uit elkaar maar zelfs nu weet ik zeker dat ze mijn vertrouwen nooit zal schaden.”

Het schept echt wel een band om samen dat soort dingen te kunnen delen.

En hoe voelde jij er bij?
“Voor mij was het zalig. Tijdens de seks voelt het allemaal heel natuurlijk aan. Dan ben je opgewonden en ga je gewoon mee in de flow. Maar als je klaar bent en je ligt naast elkaar in bed, denk je soms wel van “shit, nu lig ik hier in vrouwenondergoed” en voel je je een beetje gek. Maar dat gevoel duurt nooit echt lang. Het klinkt misschien raar, maar het schept echt wel een band om samen dat soort dingen te kunnen delen.”

Wat is het dan precies dat jou zo opwindt?
“Enerzijds, is het fout. En dat taboe maakt het leuk. Het doorbreekt de sleur. Anderzijds spant zo’n slipje en dat voelt fijn. Plus, als het broekje nat is van iemand anders haar vocht, voelt dat nog lekkerder aan m’n ballen. En het is natuurlijk ook heel sexy om te zien dat een ander ook geil wordt van een bepaalde handeling. Het is pas echt leuk als je er met zijn tweeën van geniet.”

Vind je het moeilijk om dit met anderen te bespreken?
“Er zijn maar een paar mensen die het weten waaronder mijn ex dus, een goede vriendin en jij nu. Oh ja, en nog een meisje. Ik weet niet meer hoe ze heet maar ik kwam haar afgelopen weekend tegen in Klub Goud. Het was vier uur ’s nachts. We rookten samen een sigaretje toen ze mij een geheim vertelde. Ik weet niet eens meer wat het was maar ik heb haar toen ook maar mijn geheimpje verteld. Ze reageerde heel leuk en stelde voor om van ondergoed te wisselen. En dat hebben we toen gedaan. In het toilet. Ik heb haar de rest van de avond niet meer gezien maar ik heb er wel een zwart slipje bij in mijn collectie.” (lacht)

Haha, goed verhaal. Maar zit dat niet super kut zo’n slipje? Je hebt toch een heel klokkenspel dat je ergens moet laten?
“Nee, dat valt goed mee. Als ik een string draag, hang ik alles aan één kant. Als ik een onderbroek draag, kan alles er meestal wel in. Het is misschien niet altijd even praktisch, maar dat maakt het juist zo geil.”

Mijn identiteit wordt niet bepaald door het feit dat ik het geil vind om soms een string te dragen.

Maar je bent nu dus niet meer samen met het meisje waar je dit mee deelde. Lijkt je het niet moeilijk om straks weer die stap te moeten zetten dit aan iemand te vertellen?
“Geen idee eigenlijk. Ik val gelukkig wel op vrouwen die openminded zijn dus ik denk dat dat wel goed komt.”

Voel je je anders dan andere mannen?
“Nee, absoluut niet. Dit is maar een klein deel van wie ik ben. Mijn identiteit wordt niet bepaald door het feit dat ik het geil vind om soms een string te dragen. Ik heb het ook niet per se nodig om opgewonden te raken. Het is gewoon een extraatje. Ik zie het dus niet als een probleem. Iedereen heeft toch wel z’n kleine geheimpjes? Maar omdat iedereen die vaak voor zich houdt, lijkt het misschien alsof je de enige bent maar dat is natuurlijk niet zo.”

Kijk, ik heb nog een kadootje voor je meegenomen om je te bedanken.
Oh nice, dankjewel! Een roze heb ik nog niet. Die ga ik binnenkort inwijden!” (lacht)

Foto’s:Sophie Lodewijks

Volgende maand een nieuw portret! Wil je Sophies stukken blijven lezen, neem dan een abonnement op Charlie en ondersteun onze journalistiek!

Word nu lid

Schrijf je reactie

15 reacties
 • Snah says:

  Hartelijk dank voor dit artikel. dit verhaal is zo herkenbaar. De reacties eronder ook. Vandaag een string gekregen van mijn vrouw. Ik vroeg haar een slipje voor mij mee te nemen uit de winkel. Ze beseft niet hoe zeer ze me een plezier doet hiermee. Ik kijk naar de kanten boord die boven mijn broeksband uitkomt. ik ga extra naar het toilet om het slipje tussen mijn benen te zien. Ik word geil om het in haar aanwezigheid te tonen… zalig!

 • Pat says:

  Hey ik ben een 58 jarige biman en doe al sinds mijn 14e sexy meidenlingerie aan meestal in het weekend en op feestjes 😉dikwijls laat ik meiden hun slipje afdoen op een feestje ik doe het dan aan en steek mijn pik tussen mijn benen naar achteren sexy en geil is dat 🥰 wil iemand leren kennen die graag sexy lingerie draagt en wil wisselen grtjs patje

 • patje says:

  Hey ik ben een 57jarige biman hou van sexy meidenlingerie te dragen ,ik heb veel mooie slipjes .is geil als ik het aanheb 🙂 wie ook en wil eens ruilen 

 • Alan says:

  Doe mij maar vrouwelijke lingerie, al heb ik niks met BH’s voor mezelf. Een mooi satijnen of kanten broekje of stringetje mag echt wel.

 • pantyboy says:

  ik draag alleen maar damesondergoed
  dikke huidkleurige pantys bhs corseletten en pantybroeken
  alleen maar juidkleurig

 • pantyboy says:

  niks mis mee , ik heb alleen maar huidkleurig damesondergoed wat in de volksmond oma ondergoed wordt genoemd . pantys,bhs,hemdjes,maxi slips,pantybroekjes,corseletten,hold-ups en pantycorseletten ,en omdat ik niet anders heb ,draag ik het ook dagelijks. ik ben 52 en absoluut geen homo , maar ik voel me al van jongs af aan aangetrokken tot damesondergoed , ik herinner me dat ik nog heel klein was en dat we naar een verjaardag gingen van een tante, daar zat ook altijd een mevrouw met dikke huidkleurige steunpantys , en daar moest ik altijd even aan voelen,dat kon ik toen nog doen , en dat is me altijd bij gebleven, mijn moeder droeg ook van dat spul , dus toen ik wat ouder was , pakte ik ook wel is ondergoed van mijn moeder als ik alleen thuis was , toen ik op mezelf ben gaan wonen heb ik dat flink uitgebouwd

  • rudi says:

   ik draag ook heel graag lingerie,ik word er geil van.Heb al een hele verzameling van damesstrings,zit zalig en voel me er heel goed bij.

 • Becksie says:

  Zelf heb ik net hetzelfde. Ik kocht veel lingerie via 2ehands, daar kan je eigelijk vrij goedkoop aan kwalitatieve lingerie geraken. En ja het is nog taboe. Ik heb ooit zelf een soort enquête gedaan. Ik heb toen een mail gestuurd naar een tiental lingerie winkels met de vraag of ze het ok zouden vinden dat ik als man lingerie zou komen kopen voor mezelf. Van de meeste winkels kreeg ik geen antwoord, 2 zeiden me dat het niet mogelijk was omwille van de intimiteit van de vrouwelijke klanten en 1 winkel heeft positief gereageerd. Ze vertelde mij dat ze mij in een zijkamer de lingerie zou laten passen dat ik wenste, zodat ik niet “gegeneerd” zou worden door de vrouwelijke klanten. Ik ben er toen ook naartoe geweest, en zo gebeurtenis zoals afgesproken, ik ben daar een dikke 2 uur binnen geweest, een tiental setjes gepast en 3 gekocht! En ondertussen een leuke babbel gehad met de verkoopster!

  • jan ceulemans says:

   en waar is die lingeriewinkel ergens ?
   Zou op die manier rustig aan lingerie kunnen geraken. ik woon in Ekeren bij antwerpen

 • Westwood says:

  Mannen dragen veel meer strings dan je zou denken. In de Franse stad Le Mans vertelde me een winkelier van mannenondergoed dat ongeveer de helft van de mannen strings koopt. Het enige probleem is dat mannen zo’n bange wezels zijn dat ze er zelfs niet durven over spreken. De winkels bieden maar erg weinig aan. Alleen op internet kan je een heel assortiment vinden, maar dat onder het item “sexlingerie voor mannen”. Voor vrouwen ligt dergelijk mooi, decoratief, fijn, zacht ondergoed gewoon in de eerste-beste winkel ten toon gespreid. Het wordt tijd dat mannen ( en hun vrouwen) een inhaalbeweging maken en zich niet zo bekommeren over vooroordelen. Voor mannen wordt over het algemeen maar een fractie aangeboden van het aanbod waar vrouwen over kunnen beschikken. Moest er wat meer evenwicht komen dan zou dit niet zo’n probleem vormen en dan zouden al deze taboes verdwijnen. Dan zouden ook mannen vrij kunnen genieten van alles wat kleding te bieden heeft. Ik ga ook regelmatig over de grens en daar is het gras echt wel veel groener.

  • Ronny says:

   Ik ben een man van 53 jaar en draag al sinds mijn jeugd regelmatig dames slipjes/strings. Ik koop ze regelmatig in lingerie winkels maar krijg ze ook wel eens van een vriendin. Mijn vrouw heeft er geen problemen mee al zegt ze dat ze me liever in een boxershort ziet.
   Ik draag meestal van die zijde/ gladde stof strings. Voelt zo fijn. Draag ze vaak onder mijn kleding. Geeft een sexy gevoel om zo rond te looen en niemand ziet wat ik onder mijn kleding aan heb. Ik zou graag in contact komen met andere mannen die dit ook doen. Maar lijkt of de meeste mannen zich schamen en willen het liever geheim houden. In mijn jeugd dacht ik dat ik niet normaal was en dat ik homo zou zijn omdat ik het heerlijk vind om een zijdeglad damesstring te dragen. Maar met de komst van internet ben ik er achter gekomen dat er veel meer mannen net zo zijn als ik maar er niet voor uit durven komen. Nou mannen geneer jullie niet. Geniet er lekker van. We doen er niemand kwaad mee. Ik vind het zelf fijn om een kort rokje te dragen maar hier een volgende keer meer over. Overigens ik ben gewoon een hetero man.

   • shymalea says:

    ronny contacteer me maar xxx

   • Guy says:

    Hallo ik draag ook zijden slipjes heel goed gevoel ook sissy kant slipjes Ben geen homo wel hetero mijn vriendin maakt er geen probleem van ben wel over de 50 maar draag graag satijn lieve groetjes

   • patje says:

    Waw geil xxx Ronny van waar ben je ik zou wel eens willen ruilen grtjs

Sophie is ervan overtuigd dat iedereen zijn eigen realiteit creëert en laat zich graag onderdompelen in al die verschillende werelden. Niet alleen omdat ze daar plezier in heeft maar ook omdat ze gelooft dat we enorm veel van elkaar kunnen leren. Ze zoekt voor Charlie dan ook maar al te graag de grens op voor het schrijven van een openhartig stuk.

Lees verder in Mensen

Colofon

Adres Redactie

Toko Space t.a.v. Charlie Magazine
Statiestraat 139
2600 Antwerpen