“Ik hoef niet continue de handen van mijn kinderen vast te houden”

Vaderklap praat met bekende vaders

Pieter en Dimitri zijn de vaders achter de website Vaderklap. Ze willen een inkijk geven in hoe het is om vader te zijn en er zo zelf ook beter in worden. Ze nodigen zes bekende vaders uit om rond het kampvuur te praten over vader zijn. Wat is vaderschap voor ondernemen en chef Nick Bril?

Nick Bril is een ambitieuze ondernemer, is DJ en werkt als chef bij ‘The Jane’. Hij is al vier jaar lang vader van een dochter en sinds 9 maanden ook van een zoon. Hoewel hij altijd al van kinderen hield, was hij er zich eerst niet bewust van dat hij ze ook echt wou, tot zijn vrouw hem deed beseffen van wel.

De eerste maanden als vader beleefde hij in de meest drukke periode van zijn leven omdat hij toen net zijn eerste zaak opende. Nick vertelt hoe hij in de eerste maanden een beetje sukkelig en onhandig was. “Mijn vrouw die goochelde met het kind en ik met mijn grote handen en die kleine luiers en beentjes…” De geboorte was voor hem echt een waw-moment en het vaderschap heeft hem vooral volwassener gemaakt. “Ik ben enorm professioneel gedreven, maar ik ben rustiger geworden als ondernemer omdat ik besef dat er ook iets bestaat naast die ambitie. Het heeft me een ander inzicht gegeven.”

“Mijn dochter gaat een groot deel van haar leven anders beleven, of zelfs niet beleven.”

Nick is een druk man en wil dan ook niet een vader zijn die constant bij zijn kinderen is. Wat hij wel belangrijk vindt is dat hij hen een warm gevoel kan meegeven. Als kind was zijn echte vader er niet, want die vertrok toen hij vier was. “Ik wil vooral een stabiele vader zijn, die leuk is – ook streng, maar ik hoef niet continue hun hand vast te houden.” Hij wil zijn kinderen gewoon elke dag zien en hen het gevoel geven dat hij er voor hen is.

Het vaderschap heeft hem niet angstiger gemaakt, maar eerder verantwoordelijker. Wat hij wel heel heftig beleefd heeft, is de ontdekking dat zijn dochter doof is. “Dat was een traject dat rond haar tweede begonnen is en een maand of acht geleden zijn we er achter gekomen dat ze doof is. Toen ben ik wel bang geworden. Wat als dit niet goed komt?” Als gevoelsmens in de entertainment is geluid net heel belangrijk, voor Nick zelfs een van de belangrijkste zintuigen in zijn werkomgeving. “Dan denk ik wel na. Mijn dochter gaat een groot deel van haar leven anders beleven, of zelfs niet beleven.” Maar Nick laat de angst los omdat hij vindt dat je als ouder de sterke factor moet zijn.

Angst om te falen heeft hij niet. “Ik weet dat ik niet de ideale vader ben, zeker niet qua tijd en aandacht.” Maar tijdens de rustblokken die hij heeft, neemt hij de tijd om terug te geven. En twee keer per week komen de kinderen langs in de zaak om te eten en dan is dat echt een familiemomentje. “Dat maakt me ook gelukkig, die spaarzame, fijne momenten en het simpele gezinsleven. Het geeft me veel voldoening. Het is goed dat het deel uitmaakt van mijn leven.”

“Ik weet dat ik niet de ideale vader ben, zeker niet qua tijd en aandacht.”

Als hij thuis is, creëert Nick ook enkele echte vader- en dochtermomenten. Zo brengt hij zijn dochter naar school met de step. Zij met haar roze editie met een grote toeter en hij met een grotere, volwassen variant. “Met je dochtertje steppen is echt schitterend, maar de terugweg is minder, dan kijken mensen wel raar naar me.”

Voor zijn kinderen droomt hij de klassieke dingen zoals geluk, voorspoed, leuke levenspartners en een goede band met de ouders. “Al hoeft het leven niet te gemakkelijk te zijn, want je moet leren incasseren zodat je klaar bent voor het leven. Ik vind het vooral belangrijk dat ze iets vinden dat ze echt graag doen en waar ze voldoening uit halen.” Zijn advies voor andere vaders? “Sommige moeders zijn soms iets te beschermend en ik zou willen zeggen: laat de kinderen doen, laat ze vallen, laat ze blauwe plekken krijgen. Maar ik denk wel dat vaders daar rustiger in zijn.” Wat Nick vooral wil meegeven: “Het gaat zo snel voorbij. Enjoy the moment.”

Bekijk hier alle Vadervuur interviews
Vaderklap is een initiatief van twee vaders in hart en nieren. Vaders die willen vertellen, schrijven, beleven en inkijk geven in hoe het is om vader te worden en te zijn. Inspireren van vaders om het goed (en misschien nog beter) te doen is het doel en automatisch worden we hierdoor zelf betere vaders. www.vaderklap.be

Plaats zelf een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zonder jou geen Charlie!

Kom bij de leukste club van het internet en krijg: 2 bookzines per jaar, Charlie goodies en toegang tot alle online artikels.

En het allerbelangrijkste: de wetenschap dat je bijdraagt aan een stem die nodig is!

Nu of nooit

Zonder jouw steun, stopt Charlie!

Hey daar, leuk dat je Charlie leest! Maar wist je dat slechts 1,3% van onze lezers lid is van Charlie en zo ons magazine financieel ondersteunt? Daarmee redden we het niet. Daarom starten we een fundraising om € 100.000 op te halen.Het is nu of nooit voor Charlie.

Riep jij al eens ‘fuck yeah’ bij het lezen van onze stukken? Wil je dat Charlie blijft bestaan? Open dan je hart en je portefeuille. Doe een gift, neem een jaarabonnement of geef er één cadeau!

Alleen met jouw steun kunnen we Charlie blijven maken. We keep it real. Als wij het niet meer doen, wie dan wel?

 • Jaarabonnement

  50

  • 2 bookzines per jaar
  • 1 jaar toegang tot alle online artikelen

  Ik neem een abonnement! Ik doe er een cadeau!

 • Ik steun Charlie

  • En draag bij aan een stem die nodig is!

  Verkrijgbaar!

 • Online abonnement

  25

  • 1 jaar toegang tot alle online artikelen

  Ik neem een online abonnement!

Wil je meer doen?

Ben of ken je een bedrijf of organisatie die gelooft in onze missie en een grotere gift of sponsoring wil doen? Iemand die bereid is om te investeren in kwaliteitsvolle journalistiek en jong vrouwelijk talent? Kijk hier welke opties er zijn en neem contact met ons op.

Hoe kan ik helpen?

Colofon

 • Hoofdredactie Jozefien Daelemans
 • Chef redactie Selma Franssen
 • Marketing & partnerships Sophie Docx
 • Art Direction & fotografie Sarah van Looy Carmen de Vos Sandra Mermans
 • Design & code Birdseye design
Adres Redactie

LDV United
t.a.v. Charlie Magazine
Rijnkaai 100
2000 Antwerpen