Nieuws

Dit zijn onze nieuwe columnisten

en dit kun je deze herfst op Charlie verwachten

Dit zijn onze nieuwe columnisten

Na een lange, hete zomer is Charlie helemaal klaar voor het najaar! En dat ziet er bij ons zo uit:

Deze maand verwelkomen we drie nieuwe opiniemakers/columnisten. Elke maand laten ze hun licht schijnen op de wereld vandaag: de grote gebeurtenissen, maar ook de kleine herkenbare akkefietjes. Met veel trots stellen we hen aan jullie voor.

Anouk Torbeyns

Anouk is geboren in India en getogen in België. Haar huid is donker, maar haar privilege wit. Ze groeide op in een echt Vlaams boerengat en woont nu in de diverse stad. Ondertussen zoekt ze nieuwsgierig haar weg tussen al die schijnbare tegenstellingen. Als eindredacteur is ze verzot op de Nederlandse taal en als jonge journaliste zal ze waarschijnlijk meer vragen stellen dan antwoorden bieden.

Anouk schreef al eerder voor Stamp Media en VRTNWS en op Charlie las je misschien al deze reportages van haar. Deze week publiceerden we haar eerste opiniestuk, dat je hier kan lezen.

Wided Bouchrika

Wided studeerde Journalistiek en belandde na de Jasmijnrevolutie bij Knack.be.  Wispelturig en impulsief beweegt ze zich voort tussen internationale politiek, design en word vomit, tussen schrijven en creatieve productie, Londen en de wereld.

Deze zomer las je misschien haar reeks ‘Liefde & Lust in het Midden-Oosten’ op Charlie. Daarin probeerde ze de sluier op te lichten van de datingcultuur van jongeren in Iran, Saudi-Arabië, Abu Dhabi, Israël en Libanon. Haar eerste column lees je hier.

Katrijn Van Bouwel

Foto: Carmen De Vos

Schrijver, impro-actrice, mama, geliefde, zelfstandige, vriendin, mopjesmaker… Katrijn Van Bouwel is een vrouw met ballen. Erg veel zelfs. Die in de lucht houden is zelfs voor de meest ervaren jongleur een opdracht. Maar scherven brengen geluk. Tussen to do-lijstjes en romanhoofdstukken peinst en pent Katrijn over wat haar treft, waar ze over struikelt en wat alles uiteindelijk toch zo mooi maakt.

Misschien las je haar debuutroman De muze en het meisje al, die in 2016 uitkwam. Of een van haar columns die in Weekend Knack verschenen. Maar wie Charlie al langer leest, herkent Katrijn van Bouwel natuurlijk als covermodel van ons derde bookzine, waar ze de lezers toelacht met haar tanden vol lippenstift. Haar eerste column lees je hier.

Zonder jou geen Charlie

De eerste column van deze nieuwe auteurs krijg je van ons cadeau. If you like what you read, vragen we je om lid te worden, zodat je ook hun volgende teksten kan lezen. Want journalistiek kan niet gratis bestaan. Stel die aankoop van een Charlie-abonnement dus niet langer uit! Je kan kiezen voor een voordelige online formule of een jaarabonnement met de bookzines erbij.

En als je lid bent kan je het volgende bookzine rond 22 oktober in de brievenbus verwachten. Het thema en covermodel maken we nog niet bekend, maar je kan je verwachten aan 160 pagina’s heerlijk leesvoer en gewaagde beelden in een luxe uitvoering. Inclusief herkenbare, taboeloze verhalen, exclusief dieettips en picture perfect plaatjes!


Op een podium of in je mailbox

Zie je onze redacteurs eens graag live bezig? Dat kan ook! Curieus vzw organiseert i.s.m. Charlie Magazine ‘Moeilijke Dingen Makkelijk Uitgelegd’: 6 complexe topics en 6 experten die deze haarfijn en helder kunnen duiden. De sprekers van Studio Charlie praten je bij over o.a. adoptie, mode en identiteit, de Bechdel-test en identiteit in de online wereld. Je gaat gegarandeerd slimmer naar huis! De volgende editie gaat door in Leuven op 22 september. Daarna komen we naar je toe in andere steden. Waar dat zal zijn lees je binnenkort.

Als je op de hoogte wil blijven van andere Charlie events kan je inschrijven op de nieuwsbrief van Studio Charlie, het sprekersburo van Charlie Magazine. En via de nieuwsbrief van Charlie Magazine, sturen we je elke maand een overzicht van onze beste artikels en nieuwtjes, want er komt nog veel meer aan.

Zo. Nu ben je helemaal mee. We hopen dat jullie ook dit najaar weer van onze stukken blijven genieten en er iets van opsteken. Wij zijn in ieder geval altijd heel blij met de leuke berichten en constructieve kritiek die we van onze lezers krijgen. Stiekem hopen we natuurlijk dat al onze lezers op een dag ook lid worden, zodat we onze stem blijvend kunnen laten horen. Maar in de tussentijd zijn we blij met elke like, comment of nieuwsbriefinschrijving.

Stay smart!

Team Charlie 

Schrijf je reactie

Lees verder in Zin in

Zonder jou geen Charlie!

Kom bij de leukste club van het internet en krijg:

  • 2 bookzines per jaar, Charlie goodies en toegang tot alle online artikels.
  • En het allerbelangrijkste: de wetenschap dat je bijdraagt aan een stem die nodig is!

Ik word lid!

50
Vrienden van Charlie

Ook Charlie friend worden? Stuur een mail voor info naar sophie@charliemag.be

Colofon

  • Hoofdredactie Jozefien Daelemans
  • Chef redactie Selma Franssen
  • Marketing & partnerships Sophie Docx
  • Art Direction & fotografie Sarah van Looy Carmen de Vos Sandra Mermans
  • Design & code Birdseye design
Adres Redactie

Toko Space t.a.v. Charlie Magazine
Statiestraat 139
2600 Antwerpen