Hoe overleef ik het Poëziebordeel?

Op zondag 9 november doet Charlie iets geks: we gaan naar het Poëziebordeel in Antwerpen. Geen paniek, het gaat niet om een echt bordeel, wel om dichters die je tegen betaling hoogstpersoonlijk prachtige teksten voordragen. Zelf voelen we ons wat onwennig bij onze ‘eerste keer’. Dus stelden we al onze angstige vragen aan Madame Alizée Mistral aka Ineke Van Nieuwenhove.

Een Poëziebordeelbezoek, hoe bereid ik me daar in godsnaam op voor?

“Was u grondig. Serieus. Wij van het Poëziebordeel stellen hygiëne op prijs, temeer daar er al eens hoofd op schouder wordt geleund of wang tegen wang wordt gefluisterd. Bezin hierna een tiental minuten in uw bedstee. Ga rustig liggen. Maak uw hoofd leeg en stel u voor dat u de verdwaalde Alice in Wonderland bent, de Koningin van Sheba of wat ons betreft Hugh Hefner himself. Laat het sensuele en de beroering in u opborrelen. Hou dit gevoel vast tot aan de poort van het Poëziebordeel. Wij zorgen voor de rest.”

Hoe dien ik me te gedragen tijdens mijn ‘bordeelbezoek’?

“Lieverd, quelle question! Zoals u bent, natuurlijk. Wij omarmen alle creaturen: de timide muurbloempjes, de gypsy wild ones, de piraten en de bibliofielen. Er is plek voor iedereen. Eén regel: laat u absoluut volledig gaan qua geestelijke intimiteit, maar… we dulden geen fysieke intimiteit met de dichters, als u begrijpt wat ik bedoel. Met uw eega mag u voor ons part een uurtje in de bezemkast verdwijnen. We kloppen wel aan als we stoffer en vuilblik nodig hebben.”

bordeel3

Foto’s: Carmen de Vos

 

Hoe lang gaat dat daar duren?

“Aaah… de onbeantwoordbare vraag. Onze dichters geven alles van zichzelf tot 17u. Daarna gunnen wij hen cognac, sigaar en sofa. Wat niet wil zeggen dat u ook dan geen prettig onderonsje met hen kunt hebben.”

Wat doe ik aan?

“Het leven is al zo grijs. Laat uw banale jeans, uw afgewassen T-shirts en vodden van jurkjes alstublieft thuis. Dit is een bevel van de Madame. Grijp deze kans! Doe pluimen en bloemen in uw haar! Draag uw hoogste hakken! Uw mooiste lingerie! Uw strakste jurk of uw meest zwierige rok! Uw dandykostuum! Des couleurs! De la frivolité! Let your hair down, sweets. Vrees niet: what happens in Poëziebordeel, stays in Poëziebordeel.”

Wie mag er mee?

“Uw moeder als zij nog sprankelt in het hoofd en de ogen. Uw mémé. Uw man en vrouw. Uw minnaars en minnaressen. Uw collega’s, als u hen eindelijk eens in een andere context wilt zien. Of die toevallige good looking fella van een passant die u net voor de ingang nog bij de kraag grijpt en mee naar binnen sleurt. How wonderful.”

Het leven is al zo grijs. Doe pluimen en bloemen in uw haar! Draag uw hoogste hakken! Uw mooiste lingerie!

Moet ik mijn ogen dichtdoen?

“Liefst niet als u de trappen op loopt, een drankje gaat halen of het toilet zoekt (of denkt te hebben gevonden). Tenzij u een goede familiale heeft. Bij de dichters: ga uw gang. Maar weet dat zij prentjes van verrukkelijkheid zijn in hun lichte-zedentenue. Het zou zonde zijn alle eye candy te missen.”

Hoeveel borsten krijg ik te zien?

“Excuseer? Verklaar u nader. Decolletés en opspringend zacht boezemvlees zullen uw oog ongetwijfeld hier en daar ten deel vallen. Voor full frontal nudity kan ik u, als u dat wilt, doorverwijzen naar andere etablissementen. To each his charm.”

Bedankt, wij zijn gerustgesteld. A la prochaîne, Madame!

Bordeel

Foto’s: Carmen de Vos

 

Info
Poëziebordeel
Tickets
Facebook
Foto’s: Carmen de Vos

Plaats zelf een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zonder jou geen Charlie!

Kom bij de leukste club van het internet en krijg: 2 bookzines per jaar, Charlie goodies en toegang tot alle online artikels.

En het allerbelangrijkste: de wetenschap dat je bijdraagt aan een stem die nodig is!

Nu of nooit

Zonder jouw steun, stopt Charlie!

Hey daar, leuk dat je Charlie leest! Maar wist je dat slechts 1,3% van onze lezers lid is van Charlie en zo ons magazine financieel ondersteunt? Daarmee redden we het niet. Daarom starten we een fundraising om € 100.000 op te halen.Het is nu of nooit voor Charlie.

Riep jij al eens ‘fuck yeah’ bij het lezen van onze stukken? Wil je dat Charlie blijft bestaan? Open dan je hart en je portefeuille. Doe een gift, neem een jaarabonnement of geef er één cadeau!

Alleen met jouw steun kunnen we Charlie blijven maken. We keep it real. Als wij het niet meer doen, wie dan wel?

 • Jaarabonnement

  50

  • 2 bookzines per jaar
  • 1 jaar toegang tot alle online artikelen

  Ik neem een abonnement! Ik doe er een cadeau!

 • Ik steun Charlie

  • En draag bij aan een stem die nodig is!

  Verkrijgbaar!

 • Online abonnement

  25

  • 1 jaar toegang tot alle online artikelen

  Ik neem een online abonnement!

Wil je meer doen?

Ben of ken je een bedrijf of organisatie die gelooft in onze missie en een grotere gift of sponsoring wil doen? Iemand die bereid is om te investeren in kwaliteitsvolle journalistiek en jong vrouwelijk talent? Kijk hier welke opties er zijn en neem contact met ons op.

Hoe kan ik helpen?

Colofon

 • Hoofdredactie Jozefien Daelemans
 • Chef redactie Selma Franssen
 • Marketing & partnerships Sophie Docx
 • Art Direction & fotografie Sarah van Looy Carmen de Vos Sandra Mermans
 • Design & code Birdseye design
Adres Redactie

LDV United
t.a.v. Charlie Magazine
Rijnkaai 100
2000 Antwerpen